Η νέα… «κανονικότητα»: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμών είναι αναγκαίος» υποστηρίζει Δικαστήριο Δικαιωμάτων

Η νέα… «κανονικότητα»: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμών είναι αναγκαίος» υποστηρίζει Δικαστήριο Δικαιωμάτων

Μία νέα, δυστοπική, «κανονικότητα» η οποία καταπατά κάθε ανθρώπινο δικαίωμα ετοιμάζεται, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να αποφασίζει πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι «αναγκαίος σε μία δημοκρατική κοινωνία».

Δηλαδή οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι να επιβάλλονται σε ιατρικές πράξεις, ακόμα και αν δεν τον επιθυμούν, μία πρωτοφανής απόφαση η οποία σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο δήλωσε για την απόφαση του ότι «τα μέτρα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως απαραίτητα σε μια δημοκρατική κοινωνία», λέγοντας ότι η τσεχική πολιτική για την υγεία ήταν σύμφωνη με τα «καλύτερα συμφέροντα» των παιδιών.

Να σημειώσουμε εδώ ότι απόφαση αυτή ήρθε ως απάντηση σε προσφυγή γονέων παιδιών τα οποία δεν έγιναν δεκτά σε νηπιαγωγεία της Τσεχίας επειδή δεν ήταν εμβολιασμένα.

​«Ο στόχος πρέπει να είναι ότι κάθε παιδί προστατεύεται από σοβαρές ασθένειες, μέσω εμβολιασμού ή της ανοσίας της αγέλης», πρόσθεσε.

Έτσι, ως αποτέλεσμα, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε παραβίαση του άρθρου 8 σχετικά με το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εξέδωσε απόφαση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά των παιδικών ασθενειών. Αυτή η απόφαση «ενισχύει τη δυνατότητα ενός υποχρεωτικού εμβολιασμού υπό συνθήκες της τρέχουσας επιδημίας Covid-19», δήλωσε ο Νικολά Ερβιέ, νομικός εμπειρογνώμονας που ειδικεύεται στην ΕΣΔΑ.

Στην Τσεχική Δημοκρατία, υπάρχει γενικό νομικό καθήκον για εμβολιασμό παιδιών εννέα ασθενειών, όπως η διφθερίτιδα, ο τέτανος, ο κοκκύτης, η ηπατίτιδα Β και η ιλαρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπόθεση είχε κατατεθεί στο δικαστήριο από τους Τσέχους γονείς, στους οποίους επεβλήθη πρόστιμο λόγω μη συμμόρφωσης με αυτό το καθήκον εμβολιασμού ή των οποίων τα παιδιά στερήθηκαν την είσοδο τους στο νηπιαγωγείο για τον ίδιο λόγο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.