ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποιόν κίνδυνο κρύβει η καλή χοληστερόλη για την καρδιά;

Ποιόν κίνδυνο κρύβει η καλή χοληστερόλη για την καρδιά;

Η χοληστερόλη HDL (υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη), επίσης γνωστή και ως “καλή” χοληστερόλη, σχετίζεται γενικά με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων καθώς μεταφέρει χοληστερόλη που εναποτίθεται στις αρτηρίες στο ήπαρ προς διάλυση.

Αυτή η διαδικασία έρχεται σε αντίθεση με την λεγόμενη “κακή” χοληστερόλη LDL (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας), η οποία προκαλεί τη συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες και αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Αν και τα φάρμακα που μειώνουν την LDL μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, εκείνα που αυξάνουν την HDL δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Αυτό το παράδοξο αμφισβητεί τη σχέση μεταξύ καλής χοληστερόλης και καρδιαγγειακού κινδύνου και οι ερευνητές μελετούν τώρα τα χαρακτηριστικά αυτών των σωματιδίων HDL (καλής χοληστερόλης).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeianews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.