ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κρήτη: Καταγγελία δημοσιογράφου για το θάνατο του 65χρονου ασθενή

Κρήτη: Καταγγελία δημοσιογράφου για το θάνατο του 65χρονου ασθενή

Αβοήθητος πέθανε 65χρονος άνδρας στο σπίτι από κορωνοϊό, σύμφωνα με ανάρτηση της δημοσιογράφου Φανής Καλαθάκη. Η ίδια καταγγέλλει, πως ο άτυχος άνδρας έλαβε την οδηγία από ειδικό, να παραμείνει για 2 εβδομάδες στο σπίτι του, νοσώντας από κορoνοϊό.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, το Σάββατο η κατάστασή του ηλικιωμένου ασθενούς επιδεινώθηκε, ανέβηκε πάλι ο πυρετός και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δημοσιογράφος, ο ασθενής επικοινώνησε δύο φορές με γιατρό του ΠΑΓΝΗ που δεν ασχολήθηκε όσο όφειλε.

Την Κυριακή σύμφωνα με την καταγγελία ο 65χρονος πέθανε στο σπίτι του.

Ωστόσο το ΠΑΓΝΗ δηλώνει άγνοια για το περιστατικό.

Σύμφωνα με την απάντηση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Χαλκιαδάκη ,που δήλωσε άγνοια για το θέμα, δεν υπάρχει καταγγελία και εφόσον υπάρξει επίσημη ενημέρωση η διοίκηση θα εξετάσει τα στοιχεία. Διερωτήθηκε ακόμη, αν οποιοσδήποτε είναι βέβαιο ότι ο 65χρονος κατέληξε από κορωνοϊό, και όχι άλλη αιτία θανάτου.

Η ανάρτηση της δημοσιογράφου Φανής Καλαθάκη σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

“Κατ’αρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αντιλαμβάνομαι στο μέτρο που μπορώ τον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία μας υπό συνθήκες covid. Όμως αυτό που μού μεταφέρεται είναι τρομερό για την οικογένεια ενός ανθρώπου που πέθανε αβοήθητος αργά χθες το βράδυ από κορονοϊό. Η ιστορία του έχει ως εξής: νοσεί πριν από περίπου 2 εβδομάδες και λαμβάνει την οδηγία να το περάσει στο σπίτι του, πράγμα που κάνει. Το Σάββατο όμως νιώθει την κατάστασή του να επιβαρύνεται και ενώ του είχε πέσει ο πυρετός των προηγούμενων ημερών, ξαφνικά ανεβαίνει πάλι.

Τηλεφωνεί στο ΠΑΓΝΗ και ρωτάει έναν γιατρό αν πρέπει να πάει εκεί. Του απαντάει πως είναι φυσιολογική η εξέλιξη και να παραμείνει στο σπίτι. Το βράδυ του Σαββάτου η κατάστασή του χειροτερεύει κι άλλο και ξαναπαίρνει τηλέφωνο στο ΠΑΓΝΗ. Το σηκώνει ο ίδιος γιατρός τον οποίο ενημερώνει γι’αυτό, για να εισπράξει την απάντηση “καλά όλη μέρα με εσάς θα ασχολούμαστε; Μείνετε σπίτι”. Έκλεισε το τηλέφωνο ο άνθρωπος αποκαρδιωμένος. Η Κυριακή τον βρήκε ακόμα χειρότερα αλλά δεν τόλμησε να ξαναπάρει. Την Κυριακή το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο άνθρωπος πέθανε στο σπίτι του χωρίς να ασχοληθεί κανείς από το νοσοκομείο μαζί του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν επιβάρυνε καθόλου το σύστημα, δεν έφαγε το χρόνο κανενός. Ξαναλέω ότι κανείς δεν θέλει να βρίσκεται στη θέση των γιατρών και των νοσηλευτών αυτό το διάστημα. Και είναι σίγουρο ότι έχουν φτάσει ή και ξεπεράσει τα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης. Όμως ένας άνθρωπος μόλις 65 χρονών, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, έφυγε έτσι, γιατί από την εξάντληση ενός γιατρού δεν αξιολογήθηκε σωστά η περίπτωσή του. Ή γιατί τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν αυστηρή αξιολόγηση -ακόμα και δια τηλεφώνου- για να κατανείμουν σωστά τις δυνάμεις τους και να μπορούν να αντιμετωπίσουν το κύμα των νοσηλειών. Η λύση είναι μία, ΛΕΦΤΑ για την υγεία”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.