Γ.Μαγιορκίνης: «Ξεχάστε το Πάσχα – Προτεραιότητα έχει το ΕΣΥ»

Γ.Μαγιορκίνης: «Ξεχάστε το Πάσχα – Προτεραιότητα έχει το ΕΣΥ»

Η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας προβληματίζει τους ειδικούς, οι οποίοι αφήνουν την συζήτηση που αφορά το Πάσχα για αργότερα. Σχετικά με το αν θα επιτραπούν οι περιφερειακές μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα, ρωτήθηκε απόψε ο επ. καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

«Για τις περιφερειακές μετακινήσεις θα μπορούσαν να εφαρμοστούν διάφορα πρωτόκολλα, αλλά τώρα είναι προτεραιότητα η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας» είπε και εξήγησε ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι καθοριστικό στοιχείο για το άνοιγμα δραστηριοτήτων κάτι που «η επιδημιολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει», κατέληξε.

Στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παρουσιάζει «εύθραυστη σταθεροποίηση», ανέφερε και πρόσθεσε πως «ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, επιβαρύνθηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 6%».

Στην Αττική, η επιδημία παρουσίασε συρρίκνωση 5% με δειλά σημεία εύθραυστης βελτίωσης όπως επισήμανε προσθέτοντας ότι στη Θεσσαλονίκη υπήρξε μέσα στην εβδομάδα μικρή αύξηση με ενδείξεις σταθεροποίησης σήμερα.

Αναφερόμενος στα ατομικά τεστ είπε ότι κάθε Τετάρτη θα γίνεται η συνολική αποτίμηση των self test στη χώρα μας, η ευαισθησία των οποίων είναι πάνω από 80%, τόνισε. Μάλιστα αναφερόμενος σε Βρετανική μελέτη που έγινε τέλη του 2020 με αρχές του 2021, φάνηκε ότι 93% των θετικών αποτελεσμάτων του ατομικού τεστ επαληθεύτηκαν, με μοριακό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.