Η Μ.Παγώνη λέει πως «μόνο» το 10% των εμβολιασμένων εμφανίζει παρενέργειες

Η Μ.Παγώνη λέει πως «μόνο» το 10% των εμβολιασμένων εμφανίζει παρενέργειες

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στις παρενέργειες των εμβολίων, υποστηρίζοντας πως «μόνο το 10%» των εμβολιασμένων εμφανίζουν συμπτώματα, όπως ο πυρετός.

Εξήγησε, μάλιστα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ότι με τη χρήση αναλγητικού τα συμπτώματα θα ξεπεραστούν.

Τα συμπτώματα ανάλογα με το εμβόλιο

Η κα Παγώνη, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει κάποιος ανάλογα με το εμβόλιο που θα κάνει.

Για τα συμπτώματα από τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της AstraZeneca, ανέφερε δεν πρέπει να προκαλούν ανησυχία, καθώς τα συμπτώματα είναι ήπια και κρατούν περίπου δύο 24ωρα.

Η ίδια εξήγησε πως σε ό,τι αφορά το σκεύασμα της Pfizer, το 85 – 90% των εμβολιασθέντων δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα. Κάποιοι ανέφεραν πως είχαν πονοκέφαλο ή δέκατα -μέχρι 37,5, πυρετός ο οποίος εξαφανίστηκε ύστερα από το δεύτερο 24ωρο.

Αναφερόμενη στο σκεύασμα της AstraZeneca, είπε πως όσοι εμφάνισαν συμπτώματα, ανέβασαν πυρετό για διάστημα μίας ή δύο ημερών, που σε πολλές περιπτώσεις έφτασε την θερμοκρασία των 38,5 βαθμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μετά όμως από 3 24ωρα η πλειοψηφία δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Είναι θέμα οργανισμού για το πώς θα αντιδράσει κάποιος, όχι θέμα ηλικίας», σημείωσε η κυρία Παγώνη, ενώ αναφέρθηκε και στον πόνο που αισθάνεται κάποιος που έχει κάνει το εμβόλιο τοπικά. Το σύμπτωμα όμως, είπε, είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να γεννά ανησυχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.