ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πόνος στον αυχένα: Τι πρέπει να κάνετε για να ανακουφιστείτε

Πόνος στον αυχένα: Τι πρέπει να κάνετε για να ανακουφιστείτε

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο αυχένας είναι ο συνδετικός κρίκος του κορμού με το κεφάλι. Μάλιστα, η αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης αποτελείται από 7 σπονδύλους.

Οι σύνδεσμοι και οι μύες εφάπτονται στους σπονδύλους, διαμορφώνοντας μία τόσο δυνατή δομή, που μπορεί να ανταποκριθεί σε πολύπλοκες απαιτήσεις που παρουσιάζονται στην ζωή του ανθρώπου.

Όταν μιλάμε για αυχενικό σύνδρομο δεν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένη πάθηση αλλά σε διάφορα συμπτώματα που συγκεντρώνονται στην περιοχή του αυχένα δυσκαμψία, νευραλγία, ζαλάδες, πονοκέφαλος κ.α.

Για να δημιουργηθεί ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας, απαιτείται μία προσεκτική διάγνωση από τον ορθοπεδικό, προκειμένου να τεθούν με σαφήνεια τα αίτια από τα οποία ξεκίνησε το αυχενικό σύνδρομο.

Αν έχετε πόνο στον αυχένα, μπορεί να αξίζει να εξετάσετε την πιθανότητα να πάρετε κάποιο φυτικό συμπλήρωμα για να ανακουφιστείτε από τους πόνους.

Ο πόνος στον αυχένα αφορά μια πολύ ευαίσθητη περιοχή του σώματός σας. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε από αυτές τις θεραπείες.

Μενθόλη και καμφορά:

Πιθανότατα να χρησιμοποιείτε ήδη αυτά τα φυτικά προϊόντα για τη θεραπεία του πόνου στον αυχένα ή κάποιου άλλου πόνου σε μυς ή αρθρώσεις. Πρόκειται για συνηθισμένα συστατικά σε αναλγητικές αλοιφές.

Η μενθόλη και η καμφορά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν από μόνες τους ως απεσταγμένα έλαια ή σε μορφή κρέμας ή τζελ. Όταν τρίβονται στο δέρμα, αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στην πληγείσα περιοχή και προσφέρουν ένα ζεστό ή δροσερό συναίσθημα που ηρεμεί και χαλαρώνει.

Το αποτέλεσμα συχνά διαρκεί για αρκετές ώρες.

Λεβάντα:

Τα ευωδιαστά άνθη από το θάμνο λεβάντας έχουν χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Τα αρωματικά έλαια που προέρχονται από άνθη λεβάντας χρησιμοποιούνται ως αρωματοθεραπεία και έλαια για μασάζ για να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο στον αυχένα, αλλά και τον πόνο χαμηλά στην πλάτη.

Η λεβάντα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική έναντι του πόνου του αυχένα, εάν χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με θεραπεία μασάζ.

Φυσικοθεραπεία

Η φυσικοθεραπεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας για το αυχενικό σύνδρομο και ανακουφίζει πολύ από τον πόνο τον ασθενή. Η φυσικοθεραπεία μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μόλις παρέλθει η οξεία φάση του έντονου πόνου. Ο φυσικοθεραπευτής μπορεί με υπέρηχο, με μαλάξεις, με κινησιοθεραπεία ή με ηλεκτροθεραπεία να αντιμετωπίσει στο 100% όλα τα συμπτώματα.

Όταν τα συμπτώματα επιμένουν και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του ασθενούς, τότε προτείνεται η χειρουργική αντιμετώπιση που αποτελεί και την τελική λύση του προβλήματος.

Δειτε αλλα 4 βήματα για να φύγει ο πόνος στον αυχένα

  1. Εντοπίστε το ακριβές σημείο που σας πονάει. Αν είναι στη δεξιά πλευρά του αυχένα ή στο αντίστοιχο πάνω μέρος της πλάτης, τοποθετήστε το δεξί σας χέρι στην περιοχή. Αν είναι στην αριστερή πλευρά, χρησιμοποιήστε το αριστερό σας χέρι.
  2. Πιέστε τον “κόμπο” με τα δάχτυλά σας, χρησιμοποιώντας σταθερή πίεση. Προσοχή: Αυτό μπορεί να σας πονέσει. Αλλά θα πρέπει να είναι ένας πόνος που να μπορείτε να ανεχθείτε και όχι ένας απότομος πόνος. Αν δεν μπορείτε να φτάσετε στο σημείο με το χέρι σας, χρησιμοποιήστε μια μπάλα του τένις και πιέστε το στην πλάτη σας, καθώς στηρίζεστε με αυτή επάνω σε έναν τοίχο.
  3. Γυρίστε το κεφάλι σας ελαφρώς προς την αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο της κράμπας και λυγίστε το διαγώνια, σαν να προσπαθείτε να αγγίξετε τη μασχάλη σας με το πηγούνι σας.
  4. Επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 3 περίπου 20 φορές διαδοχικά. Στη συνέχεια, τεντώστε χέρια και αυχένα όσο πιο πολύ μπορείτε, σαν να σηκωθήκατε μόλις από το κρεβάτι.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΟΠΩΣ:

  • δουλεύοντας με την οθόνη του υπολογιστή σε χαμηλή θέση
  • βλέποντας τηλεόραση στο κρεβάτι
  • η χρήση του τηλεφώνου με συγκράτησή του μεταξύ ώμου και αυτιού και όχι με το χέρι
  • η χρήση βαριάς τσάντας από τον έναν ώμο
  • τα ψηλά τακούνια που αλλάζουν όλη τη δυναμική της σπονδυλικής στήλης, και
  • κυρίως η χρήση πολλών μαξιλαριών στον ύπνο
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.