Αυτός είναι ο λόγος που όταν χτυπάμε το μικρό μας δαχτυλάκι υποφέρουμε σύμφωνα με την επιστήμη

Αυτός είναι ο λόγος που όταν χτυπάμε το μικρό μας δαχτυλάκι υποφέρουμε σύμφωνα με την επιστήμη

Και ποιος δεν έχει χτυπήσει το μικρό δαχτυλάκι του ποδιού σε μια γωνία ή σε κάποιο έπιπλο και δεν έχει νιώσει να παραλύεις από τον πόνο;

Οι επιστήμονες ήρθαν να αποδείξουν γιατί το ενώ το μικρό μας δαχτυλάκι θεωρητικά έπρεπε να πονάει λιγότερο όταν το χτυπάμε, νιώθει πίεση 3 φορές το σωματικό μας βάρος.

Επειδή όμως η επιφάνεια του μικρού δαχτύλου είναι τόσο μικρή ο πόνος δεν εκτονώνεται συγκεντρώνεται σε ένα σημείο μεγιστοποιόντας τη αίσθηση που νιώθουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως η νέα παρατήρηση είναι ότι όταν χτυπάμε το μικρό μας δαχτυλάκι ο οργανισμός μας στέλνει “σήμα κινδύνου” επειδή στο σημείο υπάρχει μια δέσμη από νευρικές καταλήξεις που δεν προστατεύονται καθόλου, αφού δεν υπάρχει καθόλου λίπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.