ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν πρέπει να κοιμάσαι το βράδυ φορώντας τα κοσμήματα σου

Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν πρέπει να κοιμάσαι το βράδυ φορώντας τα κοσμήματα σου

Όλες σχεδόν οι γυναίκες έχουν ένα αγαπημένο κόσμημα που είναι τόσο κοντά στην καρδιά τους που ποτέ δεν θέλουν να βγάζουν. Και μερικές φορές, είναι πολύ κουρασμένες για να βγάλουν όλα τα δαχτυλίδια και τα βραχιόλια πριν κοιμηθούν.

Αυτό όμως μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα και καλό είναι να αποφεύγεται. Aς δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά…

Θα είναι δύσκολο να βγάλεις το δαχτυλίδι σου το πρωί

Μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι τα χέρια και τα δάχτυλά σου φαίνονται ελαφρώς πρησμένα το πρωί. Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν ξαπλώνουμε τη νύχτα, τα υγρά συσσωρεύονται μέσα στους ιστούς και μας κάνουν να ξυπνάμε με ελαφρώς πρησμένα χέρια. Εάν αποκοιμηθείς φορώντας ένα δαχτυλίδι, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να το βγάλεις το πρωί. Για να αφαιρέσεις το δαχτυλίδι σου από τα πρησμένα δάχτυλα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις υγρό σαπούνι ή κάποιο λάδι για να το βοηθήσεις να γλιστρήσει, ή ακόμα και να βάλεις το χέρι σου σε παγωμένο νερό για να μειώσεις το πρήξιμο.

Μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σου

Ο ύπνος με ένα κολιέ μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη βραδινή σου ανάπαυση, ειδικά εάν είναι μεγάλο και μπερδεύεται ανάμεσα στα σεντόνια. Οι αλυσίδες μπορεί να μπερδευτούν στα μαλλιά σου ή να τυλιχτούν γύρω από το λαιμό σου, διαταράσσοντας τον ύπνο σου. Εάν δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου χωρίς το συναισθηματικής σου αξίας κόσμημα τη νύχτα, επίλεξε σχέδια που δεν θα επηρεάσουν τον ύπνο σου, όπως κολιέ από μαλακά και εύκαμπτα υλικά.

Μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου

Ορισμένα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κοσμημάτων, όπως το νικέλιο, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και να δημιουργήσουν φαγούρα στο δέρμα σου. Και παρόλο που ο χρυσός και το ασήμι μπορεί να ακούγονται ως μια ασφαλής επιλογή, συχνά περιέχουν και άλλα μέταλλα. Εάν έχεις ευαίσθητο και επιρρεπές σε αλλεργίες δέρμα, βεβαιώσου ότι τα κοσμήματά σου είναι κατασκευασμένα από χρυσό 14k ή παραπάνω. Το υψηλότερο καράτι σημαίνει ότι ο χρυσός είναι καθαρότερος και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει αντίδραση.

Οι λοβοί των αυτιών σου μπορεί να χαλαρώσουν

Αν κοιμάσαι με τα σκουλαρίκια σου μπορεί να νιώσεις δυσφορία. Τα μεγάλα και βαριά σκουλαρίκια μπορεί να χαλαρώσουν και να μακρύνουν τους λοβούς των αυτιών σου. Οι λοβοί χάνουν την ελαστικότητα με την πάροδο των ετών και αν δεν τους δώσεις λίγο χρόνο να ξεκουραστούν και να αναπνεύσουν τη νύχτα, μπορεί να χαλαρώσουν. Το να φοράς τα σκουλαρίκια σου τη νύχτα μπορεί επίσης να προκαλέσει άσχημη μυρωδιά. Όταν το σμήγμα που εκκρίνεται από το δέρμα σου αναμιγνύεται με νεκρά κύτταρα του δέρματος και ταβακτήρια, μπορεί να κάνει τις τρύπες σου αρκετά δύσοσμες.

Μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση βακτηρίων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν δεν αφαιρέσεις τα κοσμήματά σου για να τα καθαρίσεις σωστά, τα αγαπημένα σου κομμάτια μπορεί να γίνουν έδαφος αναπαραγωγής για βρωμιά και βακτήρια. Δαχτυλίδια που έρχονται σε στενή επαφή με το δέρμα χρησιμεύουν ως παγίδες υγρασίας, δημιουργώντας το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.