«Όχι» Δ.Κούβελα για εμβολιασμούς παιδιών: «Κανένα νόημα – Για ενήλικες οι μελέτες θα έπρεπε να ολοκληρωθούν το 2023»!

«Όχι» Δ.Κούβελα για εμβολιασμούς παιδιών: «Κανένα νόημα – Για ενήλικες οι μελέτες θα έπρεπε να ολοκληρωθούν το 2023»!

Στην πιθανότητα εμβολιασμού παιδιών και νέων, αλλά και στα όσα ακούγονται περί υποχρεωτικότητας, αναφέρθηκε ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο καθηγητής τόνισε πως οι κλινικές μελέτες για τα εμβόλια για τους ενήλικες θα έπρεπε κανονικά να ολοκληρωθούν το 2023 (!) και πως εμείς το τραβάμε από τα μαλλιά, ενώ πρόσθεσε πως είναι κάθετα αντίθετος στους εμβολιασμούς παιδιών, διότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

«Είμαι κάθετα αντίθετος σε σχέση με τον εμβολιασμό των παιδιών και των νεαρών, γιατί η πιθανότητα να πάθουν κάποια σοβαρή βλάβη από το εμβόλιο είναι σαν να τους πέσει κεραμίδα στο κεφάλι. Είναι σαν να κυκλοφορούμε όλοι με κράνος μήπως μας πέσει κανένα κεραμίδι.

Δεν έχει νόημα να εμβολιαστούν και δεν θα συμβάλλουν καθόλου στο τείχος ανοσίας, καθώς από δηλώσεις των ίδιων των εταιρειών αυτός που κάνει το εμβόλιο προστατεύει μόνο τον εαυτό του, ενώ τον ιό μπορεί να τον μεταδώσει κανονικά.

Επομένως δεν έχουμε κανέναν λόγο να κάνουμε γενικό εμβολιασμό παιδιών και νέων ανθρώπων. Έχει να κάνει μόνο στο τι εμβόλια θα πουληθούν, αν κάποιος θέλει να πουλήσει εμβόλια έχει λόγο.

Κανονικά οι μελέτες θα έπρεπε να ολοκληρωθούν το 2023, τότε θα έπρεπε να κάνουν ο εμβόλιο οι ενήλικες. Επιπλέον, θέλουμε άλλα 4-5 χρόνια έρευνας για να το κάνουμε σε παιδιά. Τώρα εμείς το βάλαμε νωρίτερα και θέλουμε να το κάνουμε σε παιδιά! Το έχουμε τραβήξει από τα μαλλιά».

Όσον αφορά τα περί ενεργειών είπε πως «θα έπρεπε να αναστείλουμε τους εμβολιασμούς μέχρι τουλάχιστον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη για να ερευνήσουμε πολύ πιο έντονα τα αντισώματα και τον τρόπο με τον οποίο δηλώνουν οι έρευνες ότι η ακίδα κάνει τις βλάβες κτλ.»

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολίου δήλωσε:

«Δεν μπορεί να υπάρξει για κανέναν υποχρεωτικότητα. Μετά την δίκη της Νυρεμβέργης που καταδικάστηκαν οι ναζί γιατροί, απαγορεύεται η ιατρική πράξη χωρίς την συναίνεση του ασθενούς ή του υγιούς. Αυτό παγιώθηκε και είναι παγκόσμια νομοθεσία με την Συνθήκη του Ελσίνκι»!

Στην συνέχεια επανέλαβε την απορία του γιατί δεν έχει παραγγείλει η Ελλάδα τα αποτελεσματικά κατά του κορωνοϊού μονοκλωνικά αντισώματα, ενώ για το φάρμακα του Ισραήλ και της Pfizer τόνισε πως δεν έχουν δοκιμαστεί σε άνθρωπο, άρα δεν μπορούν να υπάρξουν ακόμα ασφαλή συμπεράσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.