Δεν γλιτώνει κανείς – Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Με μία δόση θα εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό

Δεν γλιτώνει κανείς – Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Με μία δόση θα εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μετά από σχετική της απόφαση, αναμένεται να προχωρήσει σε σύσταση για τον εμβολιασμό με μία δόση σε όσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Όσοι έχουν νοσήσει και αναρρώσει από Covid-19 διαθέτουν ήδη αντισώματα κατά του ιού. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες, η φυσική ανοσία μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να μην διαρκέσει πολύ.

Επίσης, η ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο είναι πιο ισχυρή, οπότε είναι καλό τα άτομα που έχουν ξεπεράσει την Covid-19 να προχωρήσουν στη λήψη μίας και μόνης αναμνηστικής δόσης, όπως αποφάσισαν σήμερα μετά από συνεδρίασή τους τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Μία δόση εμβολίου μεταξύ 8 και 12 εβδομάδων από την ημέρα της διάγνωσης Covid-19

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της Επιτροπής έρχεται μετά από σχετική οδηγία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), που αναφέρει ότι η επαναμόλυνση από Covid-19 δεν αποκλείεται, αν και είναι σχετικά σπάνια. Έτσι το ECDC συνιστά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ακόμη και για όσους έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.

Οι επιστήμονες αποφάσισαν να προτείνουν τη χορήγηση μίας δόσης, μεταξύ 8 και 12 εβδομάδων από την ημέρα της διάγνωσης της νόσου Covid-19. Με άλλα λόγια είναι σαν να έχει κάνει κανείς δύο εμβολιασμούς, καθώς η νόσος θεωρείται, «πρώτο εμβόλιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως προς το με ποιο εμβόλιο θα πρέπει να εμβολιαστούν οι αναρρώσαντες, οι επιστήμονες κατέληξαν πως δεν υπάρχει περιορισμός, ωστόσο, θεωρείται πιθανό να υπάρξει σύσταση για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.