ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Sputnik V: Η Ινδία παρέλαβε τη δεύτερη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου

Sputnik V: Η Ινδία παρέλαβε τη δεύτερη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου

Ο Ρώσος πρέσβης στην Ινδία, Νικολάι Κουντάσεφ, δήλωσε σήμερα Κυριακή, πως η δεύτερη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τη νόσο COVID-19 έχει παραδοθεί στην ινδική πόλη Χαϊντεραμπάντ.

Η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου παραδόθηκε στο Χαϊντεραμπάντ την 1η Μαΐου, σε αυτήν την πόλη είναι η έδρα και οι αποθήκες της ινδικής εταιρείας Dr. Reddy’s Laboratories Ltd, η οποία είχε προηγουμένως λάβει άδεια από τις ινδικές Αρχές ώστε να εισαγάγει το εμβόλιο Sputnik V στη χώρα.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρέσβης στην Ινδία ανέφερε: «Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη έναρξη της χρήσης του ρωσικού εμβολίου ως μέρος της ινδικής εκστρατείας εμβολιασμού, αυτή η δεύτερη παράδοση έγινε πολύ γρήγορα. Η αποτελεσματικότητα του Sputnik V είναι γνωστή στον κόσμο. Στη Ρωσία, έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τον εμβολιασμό των πολιτών από το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Ρώσοι ειδικοί δήλωσαν ότι είναι επίσης αποτελεσματικό κατά των νέων στελεχών της νόσου COVID-19».

Ο Νικολάι Κουντάσεφ σημείωσε, επίσης, ότι «αυτό είναι ένα πραγματικά λαμπρό παράδειγμα μιας ειδικής και προνομιακής στρατηγικής εταιρικής σχέσης και ενός αποτελεσματικού μοντέλου διεθνούς συνεργασίας κατά της πανδημίας που δεν γνωρίζει περιττά εμπόδια».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κιρίλ Ντμιτρίεφ, το Sputnik V είναι ένα ρωσοϊνδικό εμβόλιο. Αναμένουμε ότι η παραγωγή του στην Ινδία θα αυξηθεί σταδιακά σε 850 εκατομμύρια δόσεις ετησίως. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω επέκταση της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας με την Ινδία, για να σταματήσει η πανδημία! Όπως γνωρίζετε, στο εγγύς μέλλον προγραμματίζεται να εισαχθεί ένα μονοδοσικό εμβόλιο στην Ινδία, το Sputnik Light. Μόνο με κοινές προσπάθειες και λαμβάνοντας υπόψη τις ζωτικές ανάγκες των ανθρώπων μας, μπορούμε να καταπολεμήσουμε με επιτυχία τη νόσο COVID-19».

Επιπλέον, ο Ρώσος πρέσβης στην Ινδία είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε ότι η κοινή ρωσοϊνδική μάχη ενάντια στη νόσο COVID-19, που είναι σήμερα ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της διμερούς μας συνεργασίας, προχωρά και εξελίσσεται. Συνεργαζόμαστε στενά στον τομέα της ιατρικής επιστήμης, μεταξύ άλλων όσον αφορά στα νέα στελέχη του κορωνοϊού, καθώς και στη διεξαγωγή ενός ενεργού μη πολιτικοποιημένου διαλόγου στο πλαίσιο πολυμερών πλατφορμών: του ΠΟΥ, των G20 και των BRICS. Η ανθρωπιστική βοήθεια που παραδόθηκε, τον περασμένο μήνα, από τη ρωσική πλευρά χρησιμοποιείται με επιτυχία για να βοηθήσει τους Ινδούς να ξεπεράσουν τις συνέπειες της ασθένειας».

Υπενθυμίζεται ότι η Ινδία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, ο συνολικός αριθμός ατόμων με COVID-19 στη χώρα έχει ξεπεράσει τα 24,3 εκατομμύρια.

Περισσότερα από 20,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τη νόσο COVID-19 και πάνω από 266.000 άτομα έχουν πεθάνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο κατά το τελευταίο 24ωρο, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 326.000 άτομα και αυτών που ανάρρωσαν από τη νόσο COVID-19 κατά 353.000.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.