«Πρέπει να εμβολιάσουμε το 85% του πληθυσμού»: «Τρομοκρατούν» με την ινδική μετάλλαξη & ετοιμάζουν εμβολιασμούς παιδιών

«Πρέπει να εμβολιάσουμε το 85% του πληθυσμού»: «Τρομοκρατούν» με την ινδική μετάλλαξη & ετοιμάζουν εμβολιασμούς παιδιών

Το 83.3% του πληθυσμού και όχι το 70% θα πρέπει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με τους «ειδικούς», εξαιτίας της ινδικής μετάλλαξης.

Οι «ειδικοί» αυξάνουν τα ποσά και αναθερμαίνουν τη συζήτηση για τους εμβολιασμούς παιδιών, την ώρα που στις ΗΠΑ ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες οι εμβολιασμοί σε εφήβους. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άλλωστε είχε πει πριν από λίγες ημέρες πως από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν πιθανότατα οι εμβολιασμοί παιδιών από 12 ετών και άνω και στην Ελλάδα.

Ενώ παρόμοιες δηλώσεις έκαναν και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Όπως λένε ο λόγος που θα εμβολιάσουν τα παιδιά είναι επειδή το ποσοστό εμβολιασμένων ενηλίκων είναι αρκετά χαμηλό.

Με ανάρτηση του ο Ηλίας Μόσιαλος «τρομοκρατεί» με την ινδική μετάλλαξη και προσπαθεί να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, διότι απειλούνται από αυτή τη μετάλλαξη, ενώ παράλληλα προϊδεάζει για εμβολιασμούς παιδιών.

Επιπλέον υποστηρίζει ότι πλέον ο «μαγικός αριθμός» είναι πάνω από 80% και όχι 60-70% όπως έλεγαν πριν από λίγες ημέρες.

«Είναι σημαντικό να μην επικρατήσει το ινδικό στέλεχος, γιατί θα χρειαστεί να εμβολιαστούν περισσότεροι, και (συνυπολογίζοντας αυτούς που έχουν ανοσία λόγω πρότερης λοίμωξης από τον ιό) το ποσοστό που θα χρειαστεί αντιστοιχεί στο 83.3% του πληθυσμού (10/12)», έγραψε.

Ενώ πρόσθεσε πως: «Στην Ελλάδα όμως και σε άλλες χώρες, που δεν υπήρξε τόσο μεγάλη έκθεση στον κορωνοϊό όσο στη Βρετανία, δεν θα είναι εύκολο να πετύχουμε ποσοστά της τάξης του 80-85% αν δεν έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε το 80% τουλάχιστον των ενηλίκων, παίρνοντας υπόψη ότι τα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικά. Στο ποσοστό αυτό θα προστεθεί και το ποσοστό όσων έχουν ανοσία λόγω πρότερης λοίμωξης από τον ιό, που μάλλον δεν υπερβαίνει το 10%. Επομένως χρειάζεται προσοχή μέχρι να πετύχουμε μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας. Το πρόβλημα δεν θα το έχει η μεγάλη πλειοψηφία των εμβολιασμένων. Θα έχουν πρόβλημα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, όσοι δεν αναπτύξουν ανοσία μετά τον εμβολιασμό και τα παιδιά», έγραψε χαρακτηριστικά.

Να τονίσουμε πως «ειδικοί» ξεκίνησαν ήδη την συζήτηση για νέο (!) lockdown, αν και όπως είπαν είμαστε ακόμα μακριά, εξαιτίας των νέων μεταλλάξεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.