Σε άθλια κατάσταση το ΕΣΥ – Μπλακ άουτ στην εφημερία του Ευαγγελισμού: «Θα θρηνήσουμε θύματα»

Σε άθλια κατάσταση το ΕΣΥ – Μπλακ άουτ στην εφημερία του Ευαγγελισμού: «Θα θρηνήσουμε θύματα»

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το ΕΣΥ, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνηση, καθώς χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της εφημερίας το νοσοκομείο έμεινε χωρίς ρεύμα εξαιτίας μπλακ άουτ!

Αποτέλεσμα του μπλακ άουτ ήταν να χωρίς ρεύμα το μισό κτίριο και ειδικότερα μία μονάδα εντατικής, το ακτινολογικό, το εργαστήριο υπερήχων και ο αξονικός τομογράφος.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλία Σιώρα, πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, που μίλησε στην ΕΡΤ, στο νοσοκομείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση καθώς υπήρχε πολύς κόσμος εντός του κτιρίου, ενώ στα επείγοντα επικρατούσε «χαμός».

«Δεν κινδύνευσε άνθρωπος, αλλά είναι πολλαπλά τα επεισόδια “ατυχημάτων”» σημείωσε και επεσήμανε πως για τους εργαζόμενους δεν πρόκειται περί ατυχημάτων, αλλά για περιπτώσεις αμέλειας.

«Για μας είναι αμέλεια. Πριν από δύο χρόνια έβγαιναν καυτά λάδια από κάποιες παροχές. Πέρσι είχε γίνει διακοπή ρεύματος» υπενθύμισε, αναφερόμενος σε παρελθοντικά συμβάντα.

Ο ίδιος ενημέρωσε πως οι «γεννήτριες πήραν μπρος, αλλά δεν έδωσαν επαρκή ποσότητα ρεύματος» για άγνωστο λόγο.

Όπως σημείωσε, οι αναπνευστήρες στις ΜΕΘ δούλεψαν, αλλά δεν έγινε το ίδιο με τα μόνιτορ των ασθενών και οι γιατροί χρειάστηκε να εργαστούν έτσι για 1,5 ώρα.

«Δεν έχει ξαναγίνει (σ.σ. κάτι τέτοιο) σε τόσα νευραλγικά σημεία» υπογράμμισε και κατήγγειλε «πρόβλημα με την τεχνική υπηρεσία».

Έκανε λόγο για υποστελέχωση, αναφέροντας πως οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να είναι 150, αλλά είναι 45, ενώ σημείωσε πως ο «εργολάβος δεν είναι συνεπής». Μάλιστα, επέρριψε ευθύνη και στη διοίκηση του νοσοκομείου καθώς δεν τιμωρείται για αυτή την ασυνέπεια.

Εξήγησε, ακόμη, πως το ρεύμα δεν έπεσε από κεραυνούς λόγω της κακοκαιρίας αλλά γιατί «έσκασαν δύο πυκνωτές».

«Να ληφθούν μέτρα, δεν μπορεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας να μένει χωρίς ρεύμα για 1,5 ώρα» επεσήμανε και εξέφρασε την ελπίδα του να μην υπάρξουν παρόμοια συμβάντα, αλλά και να «μην θρηνήσουμε θύματα».

Καταλήγοντας επεσήμανε πως στο νοσοκομείο υπάρχουν «θέματα με τις υποδομές. Τα υπόγεια, και τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Θέλουν χρήμα και προσωπικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.