Πιο… σίγουρος από ποτέ Κινέζος ιολόγος: «Αποκλείεται ο κορωνοϊός να ξέφυγε από εργαστήριο»

Πιο… σίγουρος από ποτέ Κινέζος ιολόγος: «Αποκλείεται ο κορωνοϊός να ξέφυγε από εργαστήριο»

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει λέει μια παροιμία γι’ αυτό και ο διάσημος Κινέζος ιολόγος Σι Σενγκλι απέρριψε με σιγουριά τις αναφορές ότι ο κορωνοϊός διέρρευσε αρχικά από ένα κρατικό εργαστήριο στο Γουχάν, την πόλη όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά η πανδημία της COVID-19 στα τέλη του 2019.

Ο Σι είναι βασικός ερευνητής μολυσματικών ασθενειών στο Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν.

Σε συνέντευξή του στους New York Times, είπε ότι οι εικασίες ότι ο ιός προήλθε από το εργαστήριο του ινστιτούτου ήταν αβάσιμες.

«Πώς μπορώ να προσφέρω αποδεικτικά στοιχεία για κάτι που δεν υπάρχει καμία απόδειξη;”» είπε ο ιολόγος, προσθέτοντας:

«Δεν ξέρω πώς ο κόσμος έχει φτάσει σε αυτό, σπιλώνοντας συνεχώς έναν αθώο επιστήμονα»

Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να εκπονήσουν μια έκθεση που θα επανεξετάζει την προέλευση του νέου κορωνοϊού και θα καθορίσει εάν ο ιός διέρρευσε από εργαστήριο ή εξαπλώθηκε από μολυσμένο ζώο σε άνθρωπο.

Η Κίνα συνεχίζει να αποκαλεί τη θεωρία αυτή συνωμοσία. Τον Ιανουάριο, διεθνείς εμπειρογνώμονες ταξίδεψαν στη Γουχάν όπου εξέτασαν το εργαστήριο, το νοσοκομεία και τις τοπικές αγορές για ενδείξεις σχετικά με την προέλευση του SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19.

Στη συνέχεια, η αποστολή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνέταξε μια έκθεση που ανέφερε ότι η διαρροή του κορωνοϊού από το εργαστήριο στο Γουχάν ήταν πολύ απίθανη.

Η έκθεση, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, ανέφερε ότι ο νέος ιός πιθανότατα μεταδόθηκε στους ανθρώπους από νυχτερίδες μέσω ενός ενδιάμεσου ξενιστή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.