ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι 5 τρόποι για να αυξήσετε την πρόσληψη νερού

Οι 5 τρόποι για να αυξήσετε την πρόσληψη νερού

Όλοι μας γνωρίζουμε πως το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 60% από νερό, με το ποσοστό του στον εγκέφαλο να φθάνει στο 85% και στο αίμα στο 90%.

Η επαρκής πρόσληψη νερού ενισχύει τη λειτουργία των νεφρών, αποτοξινώνει, ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα, συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος και προστατεύει τους ευαίσθητους ιστούς.

Πολλοί άνθρωποι ωστόσο, δεν πίνουν όσο χρειάζεται ο οργανισμός τους.

Δείτε τους 5 τρόπους για να αυξήσετε την πρόσληψη νερού:

1. Ορίστε την ποσότητα νερού που χρειάζεστε μέσα στην ημέρα και φροντίστε το χρώμα των ούρων σας να είναι μεταξύ ανοιχτού κίτρινου και διάφανου. Δίνοντας προσοχή σε αυτόν τον… ιδιαίτερο δείκτη θα αυξήσετε την πρόσληψη με εύκολο τρόπο.

2. Οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, μας κάνουν συχνά να ξεχνάμε να πιούμε νερό. Βάζοντας ειδοποιήσεις μέσα στην ημέρα, θα πιείτε τουλάχιστον περισσότερο από ότι θα πίνατε εάν δεν χτυπούσε το ξυπνητήρι.

3. Εάν αναζητάτε ένα ακόμα πιο καινοτόμο σύστημα για να αυξήσετε την πρόσληψη νερού, σχεδιάστε με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο τα όρια ημερήσιας κατανάλωσης πάνω στο μπουκάλι, ώστε να γνωρίζετε πόσο επιπλέον νερό πρέπει να πιείτε μέσα στην ημέρα.

4. Η κατανάλωση νερού πριν το γεύμα, σας κρατά ενυδατωμένους και μειώνει την πρόσληψη τροφής, οδηγώντας σε γρήγορη απώλεια βάρους. Περίπου δύο ποτήρια νερό (500 ml) πριν το φαγητό προωθούν το αίσθημα του κορεσμού, οδηγώντας σε μικρότερη πρόσληψη τροφής, άρα και θερμίδων.

5. Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών υψηλής περιεκτικότητας σε νερό όπως είναι το αγγούρι, το μαρούλι, το καρπούζι, οι ντομάτες, το σπανάκι, το σέλινο, το ραπανάκι, οι πιπεριές, οι φράουλες, το μπρόκολο και το κολοκύθι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.