ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Α.Βατόπουλος: «Έως τις αρχές του 2022 τον κορωνοιό θα τον αντιμετωπίζουμε σαν γρίπη»

Α.Βατόπουλος: «Έως τις αρχές του 2022 τον κορωνοιό θα τον αντιμετωπίζουμε σαν γρίπη»

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των «ειδικών» αναφέρθηκε στον κορωνοϊό, αλλά και στη χρήση μάσκας, τονίζοντας πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

«Έως τις αρχές του 2022 τον κορωνοιό θα τον αντιμετωπίζουμε σαν γρίπη» εκτίμησε ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στα καλά και τα κακά νέα σε σχέση με τη φετινή κατάσταση, αναφέροντας πως από τη μία έχουμε τους εμβολιασμούς που προχωράνε αλλά και τις πολλές διαγνωστικές δυνατότητες (self test, rapid test), από την άλλη όμως υπάρχουν οι μεταλλάξεις του ιού.

Διαβεβαίωσε πως οι εμβολιασμένοι προστατεύονται από τα νέα στελέχη του κορωνοϊού, ωστόσο μέσα από τη δημιουργία μεταλλάξεων μπορεί να δημιουργηθούν και μεταλλάξεις ανθεκτικές στα εμβόλια όπως γίνεται με τα μικρόβια στα αντιβιοτικά.

Ο ίδιος εξήγησε πως έως και το φθινόπωρο το τείχος ανοσίας φτάσει το 70-80% και ενδεχομένως οι μεταλλάξεις να μην «βρουν χώρο» για να επικρατήσουν. Σε θεωρητικό επίπεδο, ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος και πως σε μια τέτοια περίπτωση ίσως θα πρέπει να τροποποιηθούν τα εμβόλια.

Καταλήγοντας σημείωσε πως το τέταρτο κύμα του ιού θα αφορά τους ανεμβολίαστους και προειδοποίησε πως από τον χειμώνα θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων, αλλά αυτή θα είναι μικρή άρα και διαχειρίσιμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.