ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά τα τρόφιμα μας βοηθούν να παραμείνουμε νέοι σύμφωνα με την επιστήμη (βίντεο)

«Αυτά τα τρόφιμα είναι φάρμακα» αναφέρει στο βίντεο που ανέβασε στο TikTok

Αυτά τα τρόφιμα μας βοηθούν να παραμείνουμε νέοι σύμφωνα με την επιστήμη (βίντεο)

Ο Dr. Mark Hayman είναι πρακτικός γιατρός και συγγραφέας του best seller “Young Forever: The Secrets To Living Your Longest, Healthiest life”, ενός βιβλίου που εστιάζει στη βιολογία και την υγεία του ανθρώπινου σώματος και οργανισμού και το οποίο συγκαταλέγεται στα best seller των New York Times.

Ο ίδιος έχοντας πάνω από 30 χρόνια εμπειρία στον κλάδο του, ανεβάζει video στο Tik Tok με συμβουλές για πιο ήρεμη και υγιή ζωή.

Σε μια πρόσφατη ανάρτησή του αποκάλυψε τις 5 τροφές που δεν λείπουν ποτέ από το πιάτο του και τις οποίες συνιστά για μια καλή υγεία και μακροχρόνια ζωή.

Σε ηλικία 63 ετών έχει πάνω από 286,000 followers στο Tik Tok και στο video με τις «μαγικές» για την υγεία τροφές ακούγεται να λέει:

«Αυτά τα τρόφιμα είναι φάρμακα». «Τρώτε αυτά τα τρόφιμα συχνά;

Ποιο είναι αυτό που θέλετε να βάλετε περισσότερο στη διατροφή σας;», αναρωτιέται πριν απαριθμήσει τη λίστα με τις τροφές που ο ίδιος δεν αποφεύγει ποτέ.

Πρώτο φαγητό στη λίστα είναι τα σταυρανθή λαχανικά, δηλαδή, το μπρόκολο, οι λαχανίδες, το κουνουπίδι κ.ά.
«Όλα αυτά περιέχουν ενώσεις που ενεργοποιούν τις κυτταρικές οδούς αποτοξίνωσης και βελτιστοποιούν την κατάσταση των μετάλλων σας», λέει ο γιατρός και συνεχίζει τονίζοντας πως το φυλλικό οξύ που περιέχουν είναι σημαντικό για τις βιοχημικές διαδικασίες και τον έλεγχο της ομοκυστεΐνης, η οποία είναι βλαβερή για τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβων σε υψηλά επίπεδα. «Πρέπει να τρώτε τουλάχιστον ένα ή δύο φλυτζάνια αυτής της κατηγορίας την ημέρα», συστήνει ο γιατρός.

Σειρά έχει το ελαιόλαδο, το οποίο είναι πολύ καλή πηγή λιπαρών, ενώ περιέχει όλα τα είδη αντιφλεγμονωδών ενώσεων. Ο γιατρός εξήρε τη γεύση του, ενώ τόνισε πως τ λιπαρά από το λάδι είναι καλά για τον άνθρωπο. «Πρέπει να βεβαιωθείτε πως λαμβάνετε πολλά καλά λιπαρά και το ελαιόλαδο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε. Θα πρέπει να είναι το βασικό σας λίπος».

Στη συνέχεια, θέση στη λίστα λαμβάνουν οι ξηροί καρποί, τους οποίους ο γιατρός χαρακτήρισε πολύ σημαντικούς. «Είναι γεμάτοι μέταλλα, λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες» είπε. «Είναι μία από τις υπερτροφές της φύσης». Ο ειδικός εξήγησε πως οι ξηροί καρποί έχει αποδεχθεί ότι αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής και το εύρος της υγείας, καθώς και ότι μειώνουν το διαβήτη.

Δείτε το video του στο Tik Tok:

@drmarkhyman Do you eat any of these foods regularly? What’s something you want to incorporate into your diet more? If you want to learn about diet and longevity, check out my new book, Young Forever. It’s out now wherever books are sold.  YoungForeverBook.com #diet #longevity #nutrition #markhyman #youngforever #booktok ♬ original sound – Mark Hyman, M.D.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.