ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κι όμως έχει όφελος: Τα 4+1 «συν» από την κατανάλωση του «σγουρού» μαρουλιού

Τα γνωρίζατε;

Κι όμως έχει όφελος: Τα 4+1 «συν» από την κατανάλωση του «σγουρού» μαρουλιού

Το εσκαρόλ, αποτελεί ένα λαχανικό βελγικής καταγωγής και το όνομα του προέρχεται από το γαλλικό escarole.

Παράγεται όλο τον χρόνο, αν και η εποχή του είναι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο, που η παραγωγή του αυξάνεται πολύ.

Είναι ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό λαχανικό το οποίο έχει πλατιά, ανθεκτικά, τσαλακωμένα πράσινα φύλλα και χρησιμοποιείται ευρέως σε σαλάτες αλλά και σε διάφορες σούπες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε τα 5 οφέλη για την υγεία:

  1. Ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Annals of Nutrition and Metabolism», η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση παθήσεων του αναπνευστικού.
  2. Το εσκαρόλ είναι πηγή φυτικών ινών και η κατανάλωσή του αυξάνει το αίσθημα κορεσμού, μειώνει την όρεξη και βοηθά στην απώλεια του περιττού βάρους.
  3. Είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε πολυφαινόλες και φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικές ενώσεις που περιορίζουν την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες, κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες και χρόνιες παθήσεις.
  4. Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες, συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού, ενισχύοντας την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων, τα οποία βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής.
  5. Βελτιώνει την υγεία των ματιών και μειώνει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Α.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.