ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Το κόλπο για να κάνετε πιο υγιεινό τον καφέ σας – Τι μπορείτε να κάνετε

Το κόλπο για να κάνετε πιο υγιεινό τον καφέ σας – Τι μπορείτε να κάνετε

Στην Ελλάδα αλλά και σε μεγάλο μέρος του κόσμου, οι άνθρωποι συνηθίζουν να ξεκινούν την ημέρα τους με καφέ. Πρόκειται για ένα αγαπημένο ρόφημα, που ωστόσο πολλές φορές μας προβληματίζει, ως προς το αν αποτελεί μια κακή συνήθεια που πρέπει να περιορίσουμε έως έναν βαθμό.

Για το τελευταίο υπάρχουν αρκετές μελέτες που λένε το αντίθετο, αφού η κατανάλωση καφέ, όπως τονίζουν ορισμένοι ειδικοί, έχει διάφορα οφέλη για την υγεία. «Για σχεδόν μια δεκαετία, οι μελέτες δείχνουν πως υπάρχουν σταθερά οφέλη από την κατανάλωση καφέ, τα οποία περιλαμβάνουν ένα πιο υγιές ήπαρ καθώς και μειωμένο κίνδυνο για καταστάσεις που σχετίζονται με τον εγκέφαλο», σύμφωνα με την διατροφολόγο Kristin Kirkpatrick.

Βέβαια, οι μελέτες τονίζουν πως χρειάζεται ένα μέτρο στην καθημερινή πρόσληψη καφέ, ενώ ο καφές για τον οποίο μιλάνε είναι ο καθαρός, μαύρος καφές.

Υπάρχουν κάποια κόλπα που μπορούν να κάνουν τον καφέ σας υγιεινότερο. Πως; Με το να προσθέσετε φυσικές γεύσεις σε αυτόν.

Αν βάζετε πολύ ζάχαρη, ο καφές μετατρέπεται σε ένα ρόφημα θερμίδων. Αντ’ αυτού, μπορείτε να ρίξετε μέσα κάποιο εκχύλισμα βανίλιας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ή μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη κανέλα. Η τελευταία έχει πολλά οφέλη για την υγεία. «Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα», τονίζει η Bonnie Taub-Dix, συγγραφέας του Read It Before You Eat It: Taking You from Label to Table.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.