ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας στη σωματική και την ψυχική υγεία

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας στη σωματική και την ψυχική υγεία

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, συμβάλλει σημαντικά σε ποικίλες πτυχές της σωματικής αλλά και της ψυχικής υγείας.

Οι ευεργετικές επιδράσεις του κακάο και της μαύρης σοκολάτας αποδίδονται πρωτίστως στα φλαβονοειδή που περιέχει, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και διαπιστωμένα οφέλη για την εγκεφαλική και καρδιαγγειακή υγεία.

Για να απολαύσετε όλα αυτά τα οφέλη, φροντίστε η σοκολάτα που θα επιλέξετε να έχει τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο και 30% ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο βιολογικής καλλιέργειας, επισημαίνουν οι ερευνητές. Μάλιστα, η θετική επίδραση της ποιοτικής μαύρης σοκολάτας είναι άμεση, καθώς παρατηρήθηκε ότι ποσότητα μόλις 48 γραμμαρίων είναι αρκετή για να παρατηρηθούν αξιοσημείωτες μεταβολές στην εγκεφαλική δραστηριότητα σε διάστημα 30 λεπτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα, η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας συνδέεται με:

Λιγότερο στρες

Λιγότερες φλεγμονές στο σώμα

Ενδυνάμωση της μνήμης

Καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βελτιωμένη διάθεση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.