ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Το φρούτο που έχει 40 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι

Το φρούτο που έχει 40 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι

Αν και το πορτοκάλι είναι συνδεδεμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο υπάρχει ένα φρούτο που είναι υπερτροφή και περιέχει τη εν λόγω ουσία 40 φορές περισσότερο.
Ένα φρούτο θεωρείται υπερτροφή, επειδή έχει περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια και έχει αρκετές ιδιότητες ικανές να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και στη βελτίωση της υγείας γενικότερα.

Το κάμου κάμου (camu camu) καλλιεργείται στον Αμαζόνιο σε χώρες όπως το Περού, η Βολιβία, η Κολομβία και η Βραζιλία. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ότι είναι πλούσια πηγή φυτοχημικών και έχει 40 φορές περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι.

Με μηδενικές θερμίδες, αυτό το φρούτο είναι μια τέλεια τροφή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Επιπλέον, έχει και άλλα στοιχεία όπως μαγγάνιο, χαλκό, σίδηρο και ασβέστιο.

Όλες αυτές οι ιδιότητες συνδυασμένες σε ένα φρούτο μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό τα ακόλουθα οφέλη:

  • Βελτιώνουν την υγεία των ματιών χάρη στα καροτενοειδή, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη.
  • Προστατεύουν το συκώτι και προλαμβάνει τις ηπατικές ασθένειες.
  • Καθυστερούν τη γήρανση λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C, επομένως καθυστερεί και τον εκφυλισμό των κυττάρων.
  • Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.
  • Βελτιώνουν τη διάθεση, καθώς μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C μπορούν να διεγείρουν την έκκριση της γνωστής ορμόνης της ευτυχίας, της σεροτονίνης.
  • Βοηθούν στην απώλεια βάρους.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνήθως αυτό το φρούτο διατίθεται στο εμπόριο με τη μορφή σκόνης ανοιχτού ροζ και μπεζ χρώματος, καθώς επίσης και με τη μορφή κάψουλας και χυμού. Η γεύση του είναι όξινη και μπορεί να συνδυαστεί καλά σε smoothies, αλλά ακόμα και σε μάσκες προσώπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.