ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί έτοιμο σνίτσελ κοτόπουλο – Δείτε ποιο είναι (φωτο)

Αν το έχετε αγοράσει μην το καταναλώσετε

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί έτοιμο σνίτσελ κοτόπουλο – Δείτε ποιο είναι (φωτο)

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμου (ΕΦΕΤ) ενημερώνει ότι ανακαλεί ένα κατεψυγμένο προϊόν κοτόπουλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, η ανάκληση αποφασίστηκε διότι «διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp».

Το προϊόν που εντοπίστηκε σαλμονέλα είναι το «ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, Mama Mia, παρασκεύασμα από σύγκοπτο κρέας κοτόπουλου κατεψυγμένο», που παρασκευάζεται από την επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ Α.Ε.» για λογαριασμό της «Ι. ΕΥΘΥΒΟΥΛΗ ΔΙΑΔΟΧΟΙ Ο.Ε.». βάρους 800γρ., με ημερομηνία κατάψυξης: 31/08/2021 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από: 31/08/2022.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν!

Σαλμονέλα: Αυτά είναι τα πρώτα συμπτώματα που πολλοί τα μπερδεύουν με γαστρεντερίτιδα

Η μόλυνση από σαλμονέλα συνήθως προκαλείται από την κατανάλωση ωμών ή όχι καλά μαγειρεμένων κρεάτων, πουλερικών, αυγών ή άλλων προϊόντων με αυγό. Η περίοδος επώασης κυμαίνεται από αρκετές ώρες έως και δύο ημέρες μετά την κατανάλωση της μολυσμένης τροφής. Οι περισσότερες μολύνσεις σαλμονέλας μπορεί να παρερμηνευθούν αρχικά ως γαστρεντερίτιδα.

Τα πιθανά σημάδια και συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Ναυτία
  • Εμετός
  • Κοιλιακές κράμπες/πόνοι
  • Διάρροια
  • Πυρετός
  • Ρίγη
  • Πονοκέφαλος
  • Αίμα στα κόπρανα

Τα συμπτώματα της μόλυνσης από σαλμονέλα γενικά διαρκούν 4-7 ημέρες, αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες προκειμένου το εντερικό σας σύστημα να επιστρέψει στο κανονικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μερικοί τύποι βακτηρίων της σαλμονέλας οδηγούν σε τυφοειδή πυρετό, μια ασθένεια που σε κάποιες περιπτώσεις αποδεικνύεται θανατηφόρα και είναι πιο συχνή στις αναπτυσσόμενες χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.