Εντάσσουμε στην καθημερινή διατροφή μας αυτό το φρούτο και φροντίζουμε να κρατήσουμε τον εγκέφαλό μας νέο και ακμαίο με το πέρασμα των χρόνων.

Και ποιο είναι αυτό το φρούτο; Τα μύρτιλα.

Η γλυκιά και ελαφρώς ξινή γεύση τους ταιριάζει τέλεια μαζί με βρώμη, γιαούρτι ή μέσα στο θρεπτικό μας σμούθι, που θα διαλέξουμε να καταναλώσουμε είτε για πρωινό είτε ως θρεπτικό μικρό γεύμα μέσα στη μέρα.

Δεν κερδίζουν όμως μόνο σε γεύση. Τα μύρτιλα, βάσει ερευνών, κάνουν καλό στην υγεία του εγκεφάλου και στις λειτουργίες του.

Σε έρευνα, λοιπόν, που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό European Journal of Nutrition, γίνεται αναφορά στα μύρτιλα και συνδέονται με την ευεργετική τους δράση σχετικά με τη νόηση. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, 13 άντρες και 24 γυναίκες από 60 μέχρι 75 ετών. Ένα ποσοστό τους, κατανάλωνε 24 γραμμάρια μύρτιλα, καθημερινά, για διάστημα 90 ημερών. Οι ερευνητές, τους έκαναν ασκήσεις ισορροπίας και νόησης τη μέρα 1, τη μέρα 45 και τη μέρα 90.

Ποια ήταν τα ευρήματά τους; Όσοι κατανάλωναν καθημερινά τα μύρτιλα έκαναν λιγότερα λάθη, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Τα μύρτιλα θεωρούνται ότι ενδυναμώνουν τη μνήμη του ανθρώπου και προστατεύουν τα κύτταρα του εγκεφάλου από τη φθορά του χρόνου, λόγω της αντιφλεγμονώδους τους δράσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ιδιαίτερο αυτό φρουτάκι λοιπόν, δεν είναι μόνο νόστιμο και της… μόδας, αφού το βλέπουμε να κάνει όλο και περισσότερες εμφανίσεις σε ινσταγκραμικές φωτογραφίες και πληθωρικά brunch στα μενού. Είναι και πολύ θρεπτικό και θα ήταν καλό να το εντάξουμε όλοι στη διατροφή μας.