ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα υγιεινά σνακ “πάνε” παραλία… Τι να πάρετε μαζί σας στην θάλασσα;

Τα υγιεινά σνακ “πάνε” παραλία… Τι να πάρετε μαζί σας στην θάλασσα;

Η θάλασσα, οι βουτιές, ο ήλιος ανοίγουν την όρεξη. Τι πιο βολικό εκεί που κάθεστε κάτω από την ομπρέλα μας στην παραλία να πάμε στην πιο κοντινή καντίνα και να αγοράσουμε ότι βρούμε μπροστά μας. Πόσο κακό κάνει αυτό στην υγεία σας όταν αυτά που προμηθεύεστε είναι ανθυγιεινά;

Ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να υιοθετήσετε ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες μένοντας για ώρες στη θάλασσα.

Καλό είναι να έχετε μαζί σας κι ένα ψυγειάκι για να μπορείτε να μεταφέρετε φρούτα και λαχανικά και να τα απολαύσετε παγωμένα.

Ποια σνακ μπορείτε να πάρετε στην παραλία έτσι ώστε να μην πεινάσετε και να φάτε και υγιεινά;

2-3 μέτρια φρούτα εποχής:

Τα φρούτα αποτελούν ιδανικό σνακ για την παραλία. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες. Μπορούν να σας χορτάσουν και να σας γεμίσουν ενέργεια, χωρίς να σας φουσκώσουν. Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα εποχής όπως βερίκοκα, ροδάκινα, κεράσια, καρπούζι και πεπόνι.

1 μπάρα δημητριακών:

Οι μπάρες δημητριακών που κυκλοφορούν στο εμπόριο με διάφορους συνδυασμούς και γεύσεις είναι μια εύκολη λύση για την παραλία. Εάν προσέχετε το βάρος σας, προτιμήστε τις μπάρες που είναι χαμηλές σε θερμίδες .

Φτιάξτε το δικό σας σάντουιτς:

Επιλέξτε υλικά της αρεσκείας σας. Προτιμήστε ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο, στο οποίο μπορείτε να βάλετε γαλοπούλα βραστή, τυρί χαμηλό λιπαρό σε λιπαρά, κοτόπουλο, σολομό, τόνο σε νερό, αυγό και βέβαια πολλά και διαφορετικά λαχανικά που θα δώσουν γεύση και πολύτιμα στοιχεία.

Σε πλαστικά σακουλάκια ανακατέψτε διάφορους ανάλατους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα κατά προτίμηση!) με σταφίδες, ξερά δαμάσκηνα, ξερά μούρα και δημητριακά ολικής άλεσης.

1 κομμάτι σπιτική πίτα με λαχανικά

Σταφιδόψωμο σε ατομική συσκευασία ή ατομικό ελαιόψωμο

1 κουλούρι Θεσσαλονίκης (κατά προτίμηση πολύσπορο!!)

Κρακεράκια ολικής άλεσης

Κριτσίνια (κατά προτίμηση πολύσπορα!)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλό είναι να καταναλώνετε κάποιο σνακ κάθε 2-3 ώρες, ιδαίτερα αν κολυμπάτε αρκετά ή αθλείστε παίζοντας ρακέτες ή beach volley.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.