ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

5 δυσκολίες κάθε δίαιτας και πως να τις αντιμετωπίσεις

5 δυσκολίες κάθε δίαιτας και πως να τις αντιμετωπίσεις

Οι ειδικοί συνιστούν να ακολουθούμε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή προκειμένου να έχουμε μια καλή φυσική κατάσταση αλλά και να χάσουμε το περιττό βάρος. Εντούτοις, σε πολλές περιπτώσεις, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε τα αγαπημένα μας φαγητά, τα λαχταριστά γλυκά ή τις μερίδες που απολαμβάναμε μέχρι τώρα. Ανακαλύψτε 5 τρόπους για να αντιμετωπίσετε τις πιο συνηθισμένες δυσκολίες κάθε δίαιτας.

1.Τρώτε ακόμα κι όταν δεν πεινάτε; Η πιο εύκολη λύση είναι να κρατάτε ένα ημερολόγιο με τις τροφές που τρώτε. Έτσι στο τέλος της εβδομάδας θα γνωρίζετε τις φάγατε επειδή πεινούσατε και τι λόγω βαρεμάρας, κούρασης ή λαιμαργίας. Καλό είναι να μάθετε να καταλαβαίνετε τα σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας ώστε να καταλαβαίνετε πότε πεινάτε πραγματικά, πότε διψάτε ή πότε έχετε χορτάσει.

2. Δεν έχετε κίνητρο: Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα όμορφο σώμα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να μας κινητοποιήσει να κάνουμε μια δίαιτα. Θέστε πιο άμεσους στόχους όπως μια εκδήλωση στην οποία θέλετε να κάνετε μια εντυπωσιακή εμφάνιση ή το πάρτι για την επέτειο του γάμου σας.

3.Δεν έχετε χρόνο: Δεν προλαβαίνετε να κάνετε γυμναστική να ετοιμάσετε τα διαιτητικά γεύματά σας και καταλήγετε να παραγγέλνετε ή να κάνετε ελάχιστη γυμναστική. Φροντίστε ώστε κάθε φορά που έχετε ελεύθερο χρόνο, το Σαββατοκύριακο ή τα απογεύματα, να μαγειρεύετε για όλη την εβδομάδα ή να βρείτε τρόπους να γυμνάζεστε στην καθημερινότητά σας. Βρείτε ένα χόμπι που περιλαμβάνει άσκηση, περπατήστε περισσότερο ή αγοράστε ένα ποδήλατο.

4.Σας αρέσουν τα γλυκά: Οι περισσότερες δίαιτες απαιτούν από εσάς να περιορίζετε τα γλυκά για αυτό καλό είναι να επιλέγετε τροφές που θα μειώσουν την όρεξή σας για κάτι γλυκό. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πρωινό που περιλαμβάνει πρωτεΐνη και φροντίστε ώστε να μην έχετε στην κουζίνα σας τρόφιμα που θα σας βάλουν σε πειρασμό.

5. Δεν μπορείτε να περιορίσετε τις θερμίδες: Οι περισσότεροι σερβίρουμε μερίδες που είναι μεγαλύτερες από την ποσότητα που χρειαζόμαστε. Χρησιμοποιήστε μια ζυγαριά κουζίνας για να ελέγξετε ακριβώς την ποσότητα που πρέπει να καταναλώσετε και προσπαθήστε να επιλέγετε λαχανικά και τρόφιμα που χορταίνουν. Γενικός κανόνας είναι τα λαχανικά να καταλαμβάνουν το μισό πιάτο, οι υδατάνθρακες το ¼ και η πρωτεΐνη το υπόλοιπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΓΥΝΑΙΚΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.