Η «μαγική» τροφή για να χάσετε τα κιλά των διακοπών. Ποια είναι;

Η «μαγική» τροφή για να χάσετε τα κιλά των διακοπών. Ποια είναι;

Οι διακοπές για τους περισσότερους τελείωσαν. Κι ενώ πήραν μαζί τους τις ξένοιαστες στιγμές στην παραλία και τις βραδινές εξόδους στα ταβερνάκια και τα μπαράκια, μας άφησαν τα παραπανίσια κιλά που έχουν εγκατασταθεί στο σώμα μας σαν μόνιμη ανάμνηση.

Κι επειδή υπάρχουν άπειρες δίαιτες πείνας καλό είναι να μην καταφύγουμε σε αυτές. Ένα σωστό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής θα μας κάνει να χάσουμε τα κιλά των  διακοπών εύκολα και χωρίς να χρειαστεί να στερηθούμε τίποτα.

Μια συγκεκριμένη τροφή μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός μας. Μια έρευνα του 2008 έδειξε πως όσοι έτρωγαν δύο αυγά για πρωινό έχαναν περισσότερο βάρος από όλους τους άλλους. Ιδανικά βραστά ή ποσέ ή σε μια ομελέτα με λαχανικά (κάποιες φορές με τον ένα μόνο κρόκο) τα αυγά αποτελούν ένα πεντανόστιμο πρωινό, δίνοντας και τη δυνατότητα γευστικών εναλλαγών.

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεϊνη και αυτός είναι ο λόγος που μας χορταίνουν για ώρα και μας γεμίζουν ενέργεια, χωρίς να μας βαραίνουν. 

Πέρα, όμως, από το πρωινό ένα αυγό είναι μια πολύ καλή λύση για να νικήσουμε την πείνα μας κάθε φορά που έχουμε μια λιγούρα (εννοείται πως δεν μιλάμε για υπερβολές, καθώς δεν πρέπει να τρώμε καθημερινά αυγά, ενώ καλό είναι τις ημέρες που τρώμε αυγά να μην ξεπερνάμε τα 2-3 την ημέρα). 

Να θυμάστε πως ένα βραστό αυγό έχει μόλις 78 θερμίδες, οπότε είναι μια πολύ καλή λύση για να μας κόψει την πείνα όταν θέλουμε να αποφύγουμε τις ατασθαλείες.

Τι άλλο είναι καλό να έχουμε στο ψυγείο για ελαφρά γεύματα και σνακ με λίγες θερμίδες:

    καρότα και αγγουράκια που θα κόψουμε σε στικς και θα απολαύσουμε με λίγο ξύδι και αλάτι

    γιαούρτι χαμηλών λιπαρών που μπορούμε να συνδυάσουμε με κομμάτια μήλου

    φέτες βραστής ή καπνιστής γαλοπούλας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

    τόνο νερού που θα συνδυάσουμε με πράσινη σαλάτα, λεμόνι και λίγο άνιθο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.