ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θες να αδυνατίσεις; -Έτσι πρέπει να οργανώσεις την κουζίνα σου!

Θες να αδυνατίσεις; -Έτσι πρέπει να οργανώσεις την κουζίνα σου!

Αν και γνωρίζεις καλά τους βασικούς κανόνες υγιεινής διατροφής, πολλές φορές πιάνεις τον εαυτό σου σε στιγμές διατροφικής αδυναμίας.

Μήπως τελικά φταίει ο τρόπος που έχεις οργανώσει την κουζίνα σου και τα τρόφιμα μέσα σ’ αυτήν;

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Cornell University Food and Brand Lab, υπάρχουν 5 βασικοί κανόνες για να οργανώσετε σωστά την κουζίνα σας με σκοπό να τρώτε πιο υγιεινά και να μειώσετε τις παχυντικές λιγούρες.

1. Αποθήκευσε τα υγιεινά φαγητά στο ψυγείο σε σημείο που θα είναι άμεσα ορατά από το μάτι, αφού σύμφωνα με έρευνα έχεις 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να φας αυτό που είδες με την πρώτη ματιά, παρά κάτι που είναι κρυμμένο στο ψυγείο.

2. Διάλεξε τα σωστά πιάτα. Οι άνθρωποι καταναλώνουν 18% περισσότερο φαγητό με τα πιάτα που ταιριάζουν χρωματικά με το φαγητό τους και 22% με μεγάλα πιάτα. Γι’ αυτό προτίμησε μικρά πιάτα που δημιουργούν αντίθεση με το χρώμα του φαγητού σας.

3. Σκόρπισε εσπεριδοειδή στον χώρο, αφού και μόνο η μυρωδιά του πορτοκαλιού, του λεμονιού και των άλλων εσπεριδοειδών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την όρεξη.

4. Εξοπλίσου με μικρά πιρούνια που θα σε βοηθήσουν να τρως μικρότερες μπουκιές και άρα λιγότερες θερμίδες, καθώς και να μασάς πιο αργά την τροφή σου γεγονός που διευκολύνει τη διαδικασία της χώνεψης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

5. Έχε το τραπέζι σου πάντα καθαρό και στρωμένο για φαγητό, αφού έχει αποδειχθεί ότι καταναλώνεις πολύ λιγότερες θερμίδες στο σύνολο όταν κάτσεις να φας στο τραπέζι από το τσιμπολόγημα στο πόδι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.