ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θαμπή επιδερμίδα; -Δείτε τα 12 υγιεινά σνακ που θα τη φωτίσουν!

Θαμπή επιδερμίδα; -Δείτε τα 12 υγιεινά σνακ που θα τη φωτίσουν!

Πώς θα κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται πιο λαμπερό; H σύμβουλος διατροφής Lucie Powell γνωστή ως «9to5 Foodie» δίνει τις δικές της συμβουλές για το ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα, ώστε να αποκτήσετε υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Γυναίκες και άντρες!

Η φράση «είμαστε ό,τι τρώμε», δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρη απ’ όσο είναι σήμερα. Σύμφωνα με άρθρο της Powell στο αγγλικό InStyle, μπορεί κανείς να αποκτήσει λαμπερή επιδερμίδα όχι μόνο χρησιμοποιώντας διάφορα προϊόντα ομορφιάς, αλλά με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής.

Με αυτά κατά νου, η σύμβουλος διατροφής προτείνει 12 σνακ για λαμπερό δέρμα, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας.

Πρόκειται για ένα super food, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Τρώγοντας λίγα μύρτιλλα βοηθάτε στην αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα προστατεύετε το δέρμα από την πρόωρη γήρανση.

«Θεμέλιο» για την υγεία του δέρματος είναι τα ωμέγα 9 λιπαρά οξέα, που περιέχονται στο αβοκάντο. Το αβοκάντο βοηθάει στην αναγέννηση του δέρματος, μειώνοντας παράλληλα τους ερεθισμούς.

Όσοι ακολουθούν προγράμματα διατροφής γνωρίζουν την αξία των αβγών. Τα προηγούμενα χρόνια πολλοί είχαν αφορίσει τους κρόκους, όμως είναι αυτοί που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθάει στην εξισορρόπηση των ορμονών και καθαρίζει το δέρμα από ερεθισμούς.

Η απλούστερη λύση, αλλά η πιο αποτελεσματική. Αν δεν είστε ενυδατωμένοι, το δέρμα σας θα το δείξει άμεσα με μία θαμπή και κουρασμένη όψη. Στόχος σας πρέπει να είναι η κατανάλωση 1,5 λίτρου την ημέρα ώστε το δέρμα σας να παραμείνει λαμπερό.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον ενυδατικά τρόφιμα, αφού το αγγούρι είναι γεμάτο νερό, διατηρώντας το δέρμα λαμπερό όλη την ημέρα.

Χυμός λεμονιού

Τα λεμόνια βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Ένα ποτήρι χλιαρό νερό και μια φέτα λεμόνι το πρωί είναι ο τέλειος τρόπος για να ενυδατωθεί και να καθαρίσει το δέρμα σας.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια, όπως σολομός, αλλά και οι ταπεινές σαρδέλες, είναι πλούσια σε ωμέγα 3, που βοηθάνε στη μείωση των φλεγμονών στο σώμα και καταπραΰνουν τους ερεθισμούς.

Σπόροι Chia

Οι σπόροι Chia είναι γεμάτοι από ωμέγα 6 που συμβάλλουν στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης της επιδερμίδας και ενισχύουν την αναζωογόνηση του δέρματος.

Λάδι καρύδας

Αυτό το έλαιο αποτελείται από κορεσμένα λίπη και πρωτεΐνες, οι οποίες όχι μόνο θα βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του δέρματος, αλλά θα το διατηρήσουν και σφριγηλό κάνοντας την επιδερμίδα λαμπερή και δίνοντάς της μία πιο ομοιόμορφη απόχρωση.

Γεμάτο βήτα-καροτίνη, πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Το μάνγκο θα επιβραδύνει το ρυθμό γήρανσης του οργανισμού και θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση του δέρματος. Η βιταμίνη C που περιέχει θα αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, συμβάλλοντας στην διατήρηση της ελαστικότητάς του.

Ο βασιλιάς των πράσινων λαχανικών, περιέχει ένα ευρύ φάσμα ωφέλιμων στοιχείων. Ιδίως το φυλλικό οξύ, βοηθά στην αποκατάσταση του DNA και συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι από καλά λιπαρά, ωστόσο τα αμύγδαλα είναι ιδιαίτερα γνωστά για τα οφέλη τους. Μεταξύ των πολλών θρεπτικών συστατικών που περιέχουν είναι και η βιταμίνη Ε, που προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες των κυττάρων και βοηθάει στην αναγέννηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.