Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες [εικόνες]

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες [εικόνες]

Ποιο είναι το μόνο πιάτο που οι τουρίστες πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν όταν επισκέπτονται μια ξένη χώρα; Σύμφωνα με το Quora, στην Ελλάδα είναι το σουβλάκι.

Οι χρήστες στο δικτυακό τόπο ερωτήσεων και απαντήσεων Quora ξεχωρίζουν τα πιο εμβληματικά φαγητά της πατρίδας τους.

Από το ελληνικό σουβλάκι μέχρι το Xiaolongbao στην Κίνα, ακολουθεί ένα γευστικό ταξίδι σε 10 χώρες.

Σουβλάκι – Ελλάδα

Συνήθως από κρέας βοδινό, μοσχάρι, χοιρινό, ή κοτόπουλο, που μαγειρεύεται σε μια κάθετη σούβλα και σερβίρεται με ντομάτα, κρεμμύδι, και μια ποικιλία από σάλτσες.

Pie Floater – Αυστραλία

Θεωρείται η τέλεια θεραπεία για το hangover και πρόκειται για μια κρεατόπιτα σε ένα μπολ με παχιά πράσινη μπιζελόσουπα. Συχνά συνοδεύεται με σάλτσα ντομάτας, ξύδι, αλάτι και πιπέρι.

Feijoada – Βραζιλία

Στιφάδο από μαύρα φασόλια και καπνιστό βοδινό και χοιρινό κρέας. Συνήθως σερβίρεται με ρύζι, λάχανο, farofa (ψημένο αλεύρι μανιόκας), καυτή σάλτσα, και μια φέτα πορτοκάλι για να βοηθήσει στην πέψη.

Arepas – Κολομβία

Ψωμάκια από καλαμπόκι ή αλεύρι που μπορεί να ψηθούν στη σχάρα, ή να τηγανιστούν. Συνήθως τρώγονται για πρωινό ή ως απογευματινό σνακ με βούτυρο, τυρί, αυγά, συμπυκνωμένο γάλα ή hogao (μια σάλτσα κρεμμυδιού)

Tamales – Κόστα Ρίκα

Είναι κυρίως χριστουγεννιάτικο φαγητό και η γέμιση του ποικίλλει, από χοιρινό, ρύζι, αυγά, σταφίδες, ελιές, καρότα, πιπεριές. Είναι τυλιγμένα σε φύλλα πλάτανου και μαγειρεμένα σε ξύλινο φούρνο.

Paški sir– Κροατία

Σκληρό τυρί που φτιάχνεται από πρόβειο γάλα στο νησί της Pag και είναι τόσο διάσημο ώστε εξάγεται σε όλο τον κόσμο.

Øllebrød – Δανία

Παραδοσιακό ψωμί σικάλεως της Δανίας εμποτισμένο με μπύρα και βρασμένο σε χυλό. Συχνά σερβίρεται με κρέμα σαντιγί, κάνοντάς το να δείχνει σαν επιδόρπιο αν και τρώγεται συνήθως ως γεύμα.

Molokhia – Αίγυπτος

Φύλλα από Molokhia (ένα είδος πικρού λαχανικού) με ψιλοκομμένο κιμά και μαγειρεμένα με κόλιανδρο και σκόρδο. Γενικά σερβίρεται με κοτόπουλο ή κουνέλι, ή ίσως αρνί ή ψάρι.

Pot-au-Feu – Γαλλία

Ενα ρουστίκ πιάτο που τρώγεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ολοκληρώνεται με συστατικά όπως φιλέτο, ρίζες λαχανικών και μπαχαρικά. Οι μάγειροι κοσκινίζουν παραδοσιακά το ζωμό και τον σερβίρουν μαζί με το κρέας.

Xiaolongbao – Κίνα

Με προέλευση από τη Σαγκάη, αυτά τα ζυμαρικά είναι συνήθως γεμιστά με κάποιο είδος κρέατος και σούπα ζωμού, μαγειρεμένα στον ατμό σε ένα καλάθι από μπαμπού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.