Μία νέα πατέντα που έχει τη δυνατότητα να “αντιλαμβάνεται” τα επίπεδα βακτηρίων στο γάλα παρουσίασαν ομάδες ερευνητών των Πανεπιστημίων της Καλιφόρνια, του Μπέρκλεϊ και του Εθνικού Πανεπιστημίου Chiao Tung στην Ταϊβάν.
Ο λόγος για ένα ειδικά διαμορφωμένο πώμα που έχει κατασκευαστεί με την τεχνολογία του 3D Printing και είναι εφοδιασμένο με μικροσκοπικούς αισθητήρες, ο ρόλος των οποίων είναι να μάς ενημερώνουν για την καταλληλότητα ή μη κατανάλωσης του περιεχομένου μιας συσκευασίας με γάλα.
Η χρήση του είναι πανεύκολη αφού το μόνο που χρειάζεται είναι ένα γύρισμα πάνω κάτω της συσκευασίας και οι αισθητήρες θα κάνουν όλη την υπόλοιπη δουλειά.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.