ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αγκινάρα: Το καλύτερο φυσικό προϊόν για την επιδερμίδα

Αγκινάρα: Το καλύτερο φυσικό προϊόν για την επιδερμίδα

Οι αγκινάρες έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό και αυτό και μόνο τις καθιστά ως το καλύτερο, φυσικό προϊόν για το δέρμα.

2 κουταλιές σούπας αποξηραμένα φύλλα αγκινάρας

50ml ροδόνερο

100 ml νερό

2 κουταλιές σούπας μέλι

100ml γλυκερίνη

20γρ. αποξηραμένα φύλλα αγκινάρας

Πώς να την φτιάξετε

Τοποθετούμε 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύλλα αγκινάρας σε μια κούπα, μαζί με το ροδόνερο. Βράζουμε 100ml νερού και το ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το βότανο να εμπλουτίσει το μείγμα των υγρών για 15 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρατάμε 60 ml του δημιουργήματος μας σε ένα ποτηράκι. Μόλις έχουμε φτιάξει ένα έγχυμα αγκινάρας!

Σε ξεχωριστό σκεύος αναμιγνύουμε καλά τη γλυκερίνη με το έγχυμα που παρασκευάσαμε. Τοποθετούμε σε ένα σκούρο γυάλινο βάζο βάζουμε τα 20γρ. του βοτάνου και προσθέτουμε το μείγμα της γλυκερίνης. Κλείνουμε το καπάκι και το ανακινούμε καλά. Το αφήνουμε 4 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος ανακινώντας το τακτικά. Κατόπιν σουρώνουμε λιγάκι, το υγρό ώστε να αποκομίσουμε 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα.

Το υπόλοιπο μείγμα γλυκερίνης αγκινάρας το αφήνουμε για 2-3 εβδομάδες και τότε το σουρώνοντας απομακρύνουμε τα στερεά από τα υδατικά συστατικά. Αποθηκεύουμε το εκχύλισμα αγκινάρας σε γλυκερίνη σε αποστειρωμένο μπουκάλι από σκούρο γυαλί, πάντα σε μέρος δροσερό και σκοτεινό, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε και μόνο του ως ορό σύσφιξης και λάμψης της επιδερμίδας μας.

Ενώνουμε τη 1 κουταλιά σούπας εκχυλίσματος αγκινάρας με το μέλι μας ανακατεύοντας ζωηρά και έχουμε την λεπτόρευστη μάσκα μας έτοιμη για χρήση.

Καθαρίζουμε καλά το δέρμα του προσώπου μας με το κατάλληλο για τον τύπο του προϊόν. Κάνουμε ένα πίλινγκ τριβής, με κόκκους για 2 λεπτά για να ζωντανέψουμε την κυκλοφορία του αίματος και να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα.

Εναλλακτικά μπορούμε να κόψουμε ένα ακτινίδιο στη μέση και να περάσουμε με αυτό από όλα τα σημεία του δέρματος μας αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Με ένα πινέλο εφαρμόζουμε τη μάσκα μας σε όλο το πρόσωπο και την αφήνουμε να μας ευεργετήσει για 20 λεπτά.

Με την πάροδο του προβλεπόμενου χρόνου μπορούμε πριν αφαιρέσουμε τη μάσκα με άφθονο νερό, να κάνουμε λίγες κινήσεις μασάζ στο πρόσωπο μας για να επιτύχουμε μεγαλύτερη διείσδυση των συστατικών της στην επιδερμίδα μας.

Εφαρμόζουμε στο λαμπερό μας δέρμα την ενυδατική μας κρέμα και οπωσδήποτε και την αντηλιακή μας!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.