ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πώς η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην απώλεια βάρους;

Πώς η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην απώλεια βάρους;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως οι σοκολάτα είναι ένα ανθυγιεινό και παχυντικό φαγητό. Ξεχνάνε, όμως, πως δεν είναι όλες οι σοκολάτες ίδιες.

Η μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο όχι μόνο είναι φιλική για την καρδιά αλλά μας βοηθά να παραμείνουμε και αδύνατοι. Οι ελάχιστα επεξεργασμένες σοκολάτες περιέχουν μια μακρά λίστα θρεπτικών συστατικών αλλά και αντιοξειδωτικών.

Από τη στιγμή που δεν περιέχει στερεά γάλακτος, ζάχαρη και σιρόπι, είναι ένα εξαιρετικό σνακ, το οποίο μπορεί να κάνει τη ζυγαριά σας να δείξει λιγότερα κιλά.

Πώς σας βοηθά;

Περιορίζει τις λιγούρες

Η έντονη λαχτάρα για γλυκά είναι σημάδι χαμηλού σακχάρου στο αίμα. Η περιστασιακή απόλαυση μαύρης σοκολάτας είναι ένας τρόπος να σταθεροποιήσετε το επίπεδο της γλυκόζης. Η σοκολάτα σε μια μικρή ποσότητα θα σας βοηθήσει να μείνετε στο διατροφικό σας πλάνο, μειώνοντας τις πιθανότητες υπερφαγίας.

Καταστέλει την όρεξη

Αυτή κι αν είναι έκπληξη! Η μαύρη σοκολάτα περιέχει μια μικρή ποσότητα φυτικών ινών, οι οποίες διατηρούν την καρδιά και το έντερο υγιή. Οι φυτικές ίνες περνούν και από το στομάχι, με αποτέλεσμα να σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι. Αν και υπάρχουν καλύτερες πηγές φυτικών ινών, όπως η βρώμη και τα φυλλώδη λαχανικά, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να θεωρηθεί μια εξίσου σημαντική τροφή προέλευσης.

Μειώνει το λίπος

Η σοκολάτα έχει τη δυνατότητα να βοηθά στον περιορισμό του λίπους και να προωθεί ένα καλοσχηματισμένο σχήμα σώματος. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονόλες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ενας συγκεκριμένος τύπος φλαβονολών, η επικατεχίνη σας βοηθά να κάψετε περισσότερο λίπος, διατηρώντας δυνατή την καρδιά σας.

Μειώνει το στρες

Οι σοκολάτες είναι ένα σημαντικό αγχολυτικό. Τρώγοντας ένα ή δύο τετράγωνα μαύρης σοκολάτας την ημέρα σας, η διάθεσή σας ανεβαίνει και το μυαλό σας χαλαρώνει. Το άγχος είναι μία από τις κύριες αιτίες της αύξησης βάρους, με τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης να αυξάνουν την όρεξη σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τρώγοντας σοκολάτα σταθεροποιείται η η διάθεσή σας με την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο, που σας κάνουν χαρούμενους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.