ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τροφές που «κόβουν» την όρεξη

Τροφές που «κόβουν» την όρεξη

Οι επιστήμονες δίνουν τη λύση σε όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά αλλά δυσκολεύονται να ακολουθήσουν μια δίαιτα με λίγες θερμίδες που τους αφήνει να πεινούν μετά από κάθε γεύμα. Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν τροφές με συστατικά που απελευθερώνουν ορμόνες που μας κάνουν να αισθανόμαστε χορτάτοι ενώ στέλνουν ‘μήνυμα’ στον εγκέφαλο που περιορίζει την όρεξή μας.

Μήλο: Σύμφωνα με έρευνες, το νόστιμο αυτό φρούτο περιέχει φυσικά συστατικά που ενισχύουν το κάψιμο του λίπους και δίνει ενέργεια. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έντυπο Appetite, απέδειξε ότι οι γυναίκες που προσθέτουν τρία μικρά μήλα (σύνολο 200 θερμίδες) στο καθημερινό διαιτολόγιό τους έχασαν περίπου ένα κιλό μέσα σε 2 εβδομάδες-περισσότερο δηλαδή από ότι οι γυναίκες που έκαναν δίαιτα που δεν περιλαμβάνει φρούτα.

Φασόλια, αρακάς, φακές, ρεβίθια: Περιέχουν φυτικές ίνες και πρωτεΐνη ενώ διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι που καταναλώνουν περίπου μια κούπα όσπρια αισθάνονται 31% περισσότερο χορτάτοι από όσους έφαγαν ένα γεύμα που δεν περιείχε φυτικές ίνες.

Αυγά: Ιδανικά για το πρωινό, τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνη και βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης χάρη στις ορμόνες YY και GLP-1.  Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που επιλέγουν αυγά για το πρωινό τους, καταναλώνουν 438 θερμίδες λιγότερες μέσα στην ημέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΓΥΝΑΙΚΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.