ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έξυπνοι και απλοί τρόποι για να διατηρήσετε φρέσκα τα τρόφιμά σας

Έξυπνοι και απλοί τρόποι για να διατηρήσετε φρέσκα τα τρόφιμά σας

Η διατήρηση των φρούτων καιτων λαχανικών δεν είναι δύσκολη υπόθεση, αρκεί απλά να ξέρεις τον τρόπο και μερικά έξυπνα κόλπα.

Βάλε μία πετσέτα στα λαχανικά σου

Η υγρασία του ψυγείου μπορεί να μειώσει τον χρόνο ζωής των λαχανικών σας. Τοποθετώντας μερικές χαρτοπετσέτες ανάμεσά τους όμως, θα καταφέρετε να τα διατηρήσετε για περισσότερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, τα λαχανικά σας δεν θα σαπίσουν και έτσι δεν θα χάσετε χρόνο καθαρίζοντας το ψυγείο σας.

Μην χωρίζετε τις μπανάνες

Κρατώντας τες όλες μαζί σε ένα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην χαλάσουν. Φυσικά, τις διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου μια και η το ψυγείο μπορεί να επιταχύνει την διαδικασία ωρίμανσης.

Βάλε ένα μήλο ανάμεσα στις πατάτες

Τα μήλα παράγουν αιθυλένιο που βοηθά τις πατάτες να διατηρηθούν πιο φρέσκες και πιο σφιχτές.

Αλλά κράτα τα μήλα μακριά από άλλα φρούτα και λαχανικά

Αυτό γιατί το αιθυλένιο είναι καλό για τις πατάτες και όχι τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά. Έτσι θα πρέπει να διατηρείς τα μήλα σου πάντα σε ξεχωριστό χώρο.

Μην βάζεις στο ψυγείο τις ντομάτες

Τοποθετώντας τες στο ψυγείο δεν καταστρέφεις μόνο τη γεύση της ντομάτας αλλά και την υφή της.  Επιπλέον δεν τοποθετείς ποτέ στο ψυγείο τα κρεμμύδια και τις πατάτες. Για να τα συντηρήσεις τοποθέτησέ τα σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Τύλιξε το σέλινο σε αλουμινόχαρτο

Αν το αφήσεις στην πλαστική σακούλα στην οποία το αγόρασες το σέλινο θα κρατήσεις το πολύ δύο εβδομάδες. Τύλιξε το απλά σε ένα αλουμινόχαρτο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μένει το αέριο που παράγει και το οποίο επιταχύνει την ωρίμανσή του. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα καταφέρεις να το διατηρήσεις πιο φρέσκο, αλλά και πιο τραγανό.

Μεταχειρίσου τα μυρωδικά όπως τα λουλούδια

Αγόρασες φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο; Βάλτα μέσα σε ένα ποτήρι με νερό και τοποθέτησε τα κοντά στο παράθυρο της κουζίνας σου. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να τα διατηρήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για διακοσμητικά σε ένα τραπέζι.

Κατάψυξε τα στο λάδι

Θέλεις να έχεις έτοιμα για το φαγητό σου; Αφού τα πλύνεις και τα ψιλοκόψεις, βάλτα μέσα σε μία παγοκύστη και ρίξε από πάνω τους λάδι. Έτσι θα δημιουργήσεις παγάκια μυρωδικών που θα είναι εύκολα και γρήγορα στην χρήση τους.

Βάλε τα μανιτάρια σε χάρτινες σακούλες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι ένας από τους βασικούς κανόνες αν θες να διατηρήσεις τα μανιτάρια σου. Η χάρτινη σακούλα, βοηθάει στη διατήρησή τους καθώς απορροφά την υγρασία τους που είναι το βασικό πρόβλημα. Στην περίπτωση πάλι που σου στεγνώσουν πολύ, θυμήσου ότι τα μανιτάρια συμπεριφέρονται όπως τα σφουγγάρια και ένα πέρασμα κάτω από το νερό θα τα ενυδατώσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.