Οι 7 τροφές που προλαμβάνουν τον καρκίνο του μαστού

Οι 7 τροφές που προλαμβάνουν τον καρκίνο του μαστού

Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών είναι αποδεδειγμένος και ο καρκίνος του μαστού δεν αποτελεί εξαίρεση.

Τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια προλαμβάνουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, ενώ τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά περιέχουν σύνθετες χημικές ουσίες που εξουδετερώνουν καρκινογόνες ουσίες στον οργανισμό.

Δείτε ποιες είναι οι 7 τροφές που κάθε γυναίκα πρέπει να εντάξει στη διατροφή της.

1. Σταυρανθή λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά (π.χ. κουνουπίδι, σκόρδο, κρεμμύδι, λάχανο) περιέχουν γλυκοζινολικές ενώσεις, χημικές ουσίες που ευθύνονται για την πικρή γεύση και την έντονη μυρωδιά τους. Οι γλυκοζινολικές ενώσεις προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες στο DNA.

2. Πράσινα, φυλλώδη λαχανικά

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που βρίσκονται σε λαχανικά όπως το σπανάκι και η λαχανίδα έχουν ευεργετική δράση όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

3. Όσπρια

Σύμφωνα με τη μελέτη Nurses Health Study (Μελέτη υγείας των νοσηλευτών), τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια κ.λπ. συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού.

4. Τομάτες

Η τομάτα έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση χάρη στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει.

5. Ψάρι

Η αυξημένη πρόσληψη Ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία βρίσκονται σε ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

6. Ελαιόλαδο

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι η καλύτερη επιλογή για τις σαλάτες αλλά και το μαγείρεμα, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και φυτικά θρεπτικά συστατικά.

7. Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος περιέχει λιγνάνες, ένα είδος φυτικών οιστρογόνων. Μελέτη που εκπονήθηκε το 2009 υπέδειξε ότι οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που καταναλώνουν λιγνάνες αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.