ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το ιδανικό smoothie για γρήγορη ανάρρωση μετά τη γυμναστική

Το ιδανικό smoothie για γρήγορη ανάρρωση μετά τη γυμναστική

Το μυρωδάτο τζίντζερ είναι το βασικό συστατικό για το απόλυτο post-workout smoothie!

Το τζίντζερ, ελληνιστί πιπερόριζα, είναι ένα μπαχαρικό με έντονη γεύση και μοναδική αντιοξειδωτική δράση. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά τον οργανισμό να επανέλθει ταχύτερα μετά τη γυμναστική, καθώς καταπραΰνει τις φλεγμονές και τον πόνο στους μύες.

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Phytotherapy Research έδειξε ότι το τζίντζερ επιταχύνει το ρυθμό ανάρρωσης των μυών έπειτα από μια προπόνηση με βάρη. Μία ακόμη μελέτη, η οποία είχε δημοσιευθεί στην επιθεώρηση Journal of Strength and Conditioning Research, είχε υποδείξει ότι το τζίντζερ βοηθά τον οργανισμό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα φλεγμονές και πόνους που προκύπτουν λόγω της γυμναστικής.

Μπορείτε λοιπόν να προσθέσετε το τζίντζερ σε ένα θρεπτικό smoothie και να το απολαύσετε μετά την προπόνησή σας.

Θα χρειαστείτε:

– 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

– ½ μπανάνα

– ½ αχλάδι

– ½ κεσεδάκι γιαούρτι

– 1 ½ φλιτζάνι πάγο

– 1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ

– 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Ανακατεύετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για 1 λεπτό και το smoothie είναι έτοιμο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.