Οι 7 κορυφαίες τροφές για αποτοξίνωση και απώλεια κιλών

Οι 7 κορυφαίες τροφές για αποτοξίνωση και απώλεια κιλών

Μια υγιεινή διατροφή δεν βασίζεται σε τροφές που αποκλείουμε από το εβδομαδιαίο διαιτολόγιό μας (επειδή είναι παχυντικές ή ανθυγιεινές) αλλά σε τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά και περιέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Ανακαλύψτε 7 τροφές που όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να χάσετε το περιττό βάρος αλλά θα σας δώσουν περισσότερη ενέργεια:

Ανανάς: Αντί να εστιάζετε στις τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνετε, εστιάστε στις τροφές που θα σας δώσουν ενέργεια, όπως ο ανανάς. Περιέχει λίγες θερμίδες, φυσικά σάκχαρα αλλά και ένα ένζυμο που ‘καθαρίζει’ το έντερό.

Τζίντζερ: Το τζίντζερ βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλει τα ανεπιθύμητα συστατικά μετά από την πέψη. Επιπλέον περιέχει τζιντζερόλη που προστατεύει από την καταστροφή των κυττάρων, σύμφωνα με έρευνες.

Αγκινάρα: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και φυτικές ίνες και βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες.

Μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που με αντικαρκινικά – σύμφωνα με έρευνες-οφέλη, ενώ ενισχύει και την άμυνα του οργανισμού και την λειτουργία του συκωτιού.

Παντζάρι: Περιέχουν μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και ασβέστιο ενώ έχουν αντιοξειδωτικά συστατικά που προφυλάσσουν από τις ελεύθερες ρίζες.

Γκότζι μπέρι: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καροτενοειδή, σε βιταμίνη C και θρεπτικά συστατικά που προφυλάσσουν από χρόνιες παθήσεις.

Βασιλικός: Ένα μυρωδικό με αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που δίνει άρωμα και νοστιμιά στα διαιτητικά πιάτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΓΥΝΑΙΚΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.