Οι 3 τρόποι που η ζάχαρη «σκοτώνει» την ερωτική σας διάθεση!

Οι 3 τρόποι που η ζάχαρη «σκοτώνει» την ερωτική σας διάθεση!

Η ζάχαρη επηρεάζει σημαντικά την ερωτική διάθεση, τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχολογική της εκδήλωση. Σωματικά, η επίδρασή της είναι ισχυρή στο ορμονικό σύστημα και από εκεί προέρχεται ο αντίκτυπος στη λίμπιντο.

Δείτε με ποιους 3 τρόπους που η ζάχαρη επηρεάζει αρνητικά την ερωτική διάθεση:

1.Η ζάχαρη καταστρέφει την τεστοστερόνη:

Η αντίσταση στην ινσουλίνη, αποτέλεσμα μιας διατροφής που περιέχει πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, ζάχαρη κ.λπ.) εξαντλεί τα αποθέματα τεστοστερόνης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η ερωτική διάθεση και η σεξουαλική λειτουργία πλήττονται όταν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι πολύ υψηλά.

2.Η ζάχαρη εξαντλεί τα αποθέματα ενέργειας:

Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη προκαλούν απότομη αυξομείωση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι το αίσθημα κόπωσης. Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί επίσης στη μείωση των επιπέδων της ορεξίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει την ερωτική διάθεση και την εγρήγορση, με αποτέλεσμα την κούραση και την υπνηλία.

3.Η ζάχαρη προκαλεί στρες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ζάχαρη προωθεί τις φλεγμονές στο σώμα κι έτσι συμβάλλει στη σωματική και ψυχολογική καταπόνηση. Τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης, ως αντίδραση στα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, οδηγούν σε αύξηση των επιπέδων της κορτιζόλης, της επονομαζόμενης «ορμόνης του στρες». Εάν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι μονίμως αυξημένα, παρατηρείται αυξημένη φθορά στο μυϊκό σύστημα, μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους στο σώμα και μειωμένη ερωτική διάθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.