Οι τροφές που θα σας κάνουν να δείχνετε δέκα χρόνια νεότεροι

Οι τροφές που θα σας κάνουν να δείχνετε δέκα χρόνια νεότεροι

Όλοι θα θέλαμε το πέρασμα των χρόνων να μην μας αγγίζει δημιουργώντας ανεπιθύμητες ρυτίδες στο πρόσωπο μας. Θα θέλαμε να έχουμε την δυνατότητα να μην σκεφτόμαστε να επισκεφθούμε τους πλαστικούς και να μπορούμε να φαινόμαστε τουλάχιστον δέκα χρόνια νεότεροι!

Μήπως όμως πριν σκεφτούμε όλα αυτά, εντάσσοντας στην διατροφή μας «μαγικές» αντιοξειδωτικές τροφές θα δείχνουμε δέκα χρόνια νεότεροι;

Υπάρχουν ορισμένες μελέτες που προτείνουν πως το β-καροτένιο, που το βρίσκουμε στα καρότα και στα υπόλοιπα λαχανικά με πορτοκαλί χρώμα, μπορεί να μειώσει τη ζημιά που κάνει ο ήλιος στο δέρμα μας.

Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε φυτικές ίνες, οι οποίες προστατεύουν το στομάχι μας και ελαττώνουν τον κίνδυνο ανεβασμένης χοληστερόλης. Και οι καλύτερες πηγές για φυτικές ίνες είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης – η κινόα, μάλιστα, μπορεί να είναι η κορυφαία επιλογή, λόγω της περιεκτικότητάς της και σε πρωτεΐνη, φροντίζοντας και τα κύτταρα του δέρματος.

Smoothies με φρούτα

Το να αναμειγνύουμε φρούτα σε ένα πεντανόστιμο smoothie μας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από θρεπτικά συστατικά και μέταλλα που χρειαζόμαστε για πιο νεανική εμφάνιση. Ο συνδυασμός των διάφορων αντιοξειδωτικών από δύο ή τρία φρούτα μπορεί να κάνει θαύματα για την επιδερμίδα.

Ξηροί καρποί

Μια μικρή κούπα ξηροί καρποί για απογευματινό σνακ, ή μερικοί άψητοι ηλιόσποροι μέσα στη σαλάτα ή το γιαούρτι μας προστατεύουν το δέρμα, καθώς περιέχουν πολύτιμα “καλά” λιπαρά, όπως ωμέγα-3.

Η ενυδάτωση είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της καλής υγείας και της νεανικής εμφάνισης. Το νερό βοηθά το δέρμα μας να παραμείνει ελαστικό. Πέρα από την υγεία του δέρματος, όμως, το νερό παίζει ρόλο-κλειδί στις περισσότερες σωματικές λειτουργίες.

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο τόνος, ο σολομός και η σαρδέλα, φροντίζουν για την καλή μας υγεία, όπως και για την εμφάνισή μας, λόγω των λιπαρών οξέων ωμέγα-3 που περιέχουν. Αυτά τα λιπαρά, επιπλέον, προφυλάσσουν την υγεία της καρδιάς, και ελαττώνουν τον κίνδυνο αρθρίτιδας, όπως και μερικών ειδών καρκίνου, για αυτό και πρέπει να τρώμε τουλάχιστον δύο μερίδες την εβδομάδα.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα, αυτή με περιεκτικότητα κακάο περισσότερο από 60% δηλαδή, είναι ένας νόστιμος τρόπος να προσέξουμε την εμφάνισή μας. Το κακάο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες προστατεύουν το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία.

Πράσινο τσάι

Άλλος ένας τρόπος να ενυδατωθούμε, αλλά να πάρουμε και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για το δέρμα μας. Όχι μόνο αυτό, αλλά το πράσινο τσάι μπορεί αποδεδειγμένα να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Η καθαρή πρωτεΐνη είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος. Πέρα από τα ψάρια και τα πουλερικά, τα αυγά και το τυρί είναι και αυτά καλές πηγές πρωτεΐνης, η οποία με τη σειρά της “χτίζει” το κολλαγόνο, που δημιουργεί νέα κύτταρα του δέρματος.

Πράσινα λαχανικά

Τα σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι γεμάτα με βιταμίνες, β-καροτένιο και λουτεΐνη, που διατηρούν την επιδερμίδα μας υγιή και νεανική. Το σπανάκι, ειδικά, είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και Ε. Η πρώτη βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος, ενώ η δεύτερη είναι σημαντικό αντιοξειδωτικό, που μπορεί να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρόωρη γήρανση και σημάδια στο δέρμα.

Μαγειρεμένη ντομάτα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ντομάτα είναι γνωστή για το αντικαρκινικό λυκοπένιο που περιέχει. Τα επίπεδα λυκοπένιου ανεβαίνουν όταν η ντομάτα είναι μαγειρεμένη. Συνεπώς, είναι πολύ καλή επιλογή να φτιάχνουμε μια απλή σάλτσα ντομάτας με τα ζυμαρικά μας, ή με το κρέας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.