ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γιατί πρέπει να πίνεις αυτό το ποτό δυο-τρεις φορές τη μέρα

Γιατί πρέπει να πίνεις αυτό το ποτό δυο-τρεις φορές τη μέρα

Το πράσινο τσάι κάνει πράγματα που δεν ήξερες μέχρι σήμερα.

Λιγότερο στρες, καταπολέμηση των φλεγμονών, αδυνάτισμα, πρόληψη καρδιακών παθήσεων και μπλα-μπλα-μπλα-μπλα.

Δεν έχεις λόγο να αδιαφορείς για αυτά τα τεράστια οφέλη που σου χαρίζει το πράσινο τσάι, αλλά, εντάξει, τα έχεις ακούσει όλα αυτά.

Όμως, στοιχηματίζουμε ότι τα 5 παρακάτω μυστικά τα διαβάζεις πρώτη φορά.

1. Θα έχεις περισσότερες και πιο άμεσες στύσεις

Όταν λένε οι επιστήμονες ότι το πράσινο τσάι βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, εννοούν και αυτό το ζήτημα. «Μια υγιής στύση απαιτεί υγιή ροή του αίματος στην ευρύτερη περιοχή», σημειώνει η διαιτολόγος Jaime Mass.

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της οξειδωτικής βλάβης σε όλο το σώμα σου, συμπεριλαμβανομένου και του ιστού του πέους. Και η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Urology δείχνει ότι τα αντιοξειδωτικά δρουν ως… προφυλακτικά του ανδρικού πέους ενάντια στις οξειδωτικές ελεύθερες ρίζες. «Σ’ αυτό το σημείο», τονίζει η Mass, «αξίζει να θυμάσαι πως το πράσινο τσάι περιέχει το πιο δραστικό αντιοξειδωτικό στον πλανήτη, την επιγαλλοκατεχίνη (EGCG)».

2. Θα γυμνάζεσαι πιο σκληρά αλλά χωρίς κόπο

Οι προσπάθειές σου για διόγκωση των μυών ή της απώλειας του στρώματος λίπους γύρω από την κοιλιά δεν θα αποκτήσουν ποτέ σάρκα και οστά, αν το σώμα σου δεν χρησιμοποιεί σωστά το οξυγόνο που προσλαμβάνει κατά τη διάρκεια της προπόνησης (η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, το VO2 max, αποτελεί έναν τεράστιο παράγοντα για το πόσο σκληρά και επί πόσο χρόνο μπορείς να εκτελέσεις μια έντονη άσκηση).

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στην μηνιαία επιθεώρηση Medicine & Science in Sports & Exercise διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού -και πάλι χάρη στην EGCG που περιέχει- μπορεί να αυξήσει την ποσότητα οξυγόνου που το σώμα σου έχει ανάγκη να χρησιμοποιήσει ως καύσιμο ανά λεπτό. Αυτό μεταφράζεται σε σκληρότερη προπόνηση με λιγότερο κόπο.

3. Θα προστατεύσεις τα γεννητικά σου όργανα από μολύνσεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βασικό φάρμακο για τη θεραπεία των οξυτενών κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων, ως κύρια δραστική ουσία περιέχεισινεκατεχίνες. Από πού προέρχονται αυτές; Μα, από το εκχύλισμα των θαυματουργών φύλλων του πράσινου τσαγιού. Εδώ, το να το πίνεις μόνο δεν αρκεί. Πρέπει και να το απλώνεις σαν κομπρέσα στην μολυσμένη περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.