ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η αλήθεια για 4 διατροφικούς μύθους

Η αλήθεια για 4 διατροφικούς μύθους

Οι υδατάνθρακες παχαίνουν, το ψωμί φουσκώνει και το βραδινό φαγητό προσθέτει κιλά. Υπάρχουν κάποιοι διατροφικοί μύθοι που οι περισσότεροι πιστεύουμε, όμως, οι ειδικοί τους καταρρίπτουν. Όπως ανέφερε ο διατροφολόγος Rob Hobsonν σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, υπάρχουν πολλές παρανοήσεις γύρω από τα θέματα υγιεινής διατροφής:

1.Οι υδατάνθρακες παχαίνουν: Κι όμως δεν παχαίνουν όλοι οι υδατάνθρακες. Το ρύζι και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, η βρώμη και οι σύνθετοι υδατάνθρακες δεν παχαίνουν. Μάλιστα, αυτοί οι υδατάνθρακες σε λογικές ποσότητες είναι πλούσιες πηγές θρεπτικών συστατικών, φυτικών ινών και βιταμινών.

2.Δεν πρέπει να τρώμε το βράδυ: Πολλοί πιστεύουν ότι αν καταναλώσουν το βραδινό γεύμα τους μετά τις 7 το βράδυ, το φαγητό θα αποθηκευτεί σας λίπος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, βέβαια, ο οργανισμός μας δεν ‘αποφασίζει’ ξαφνικά μετά τις 7 να αποθηκεύσει τις θερμίδες σας λίπος, ενώ και ο μεταβολισμός, παρόλο που επιβραδύνει, εξακολουθεί να λειτουργεί όταν κοιμόμαστε. Το ποσοστό του λίπους που θα αποθηκευτεί εξαρτάται από τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και από τις θερμίδες που ‘καίμε’.

3.Το ψωμί φουσκώνει: Σύμφωνα με έρευνες, τα μακαρόνια φουσκώνουν περισσότερο από το ψωμί. Η αύξηση της ποσότητας των φυτικών ινών που καταναλώνουμε, η μέθοδος παρασκευής του ψωμιού, αλλά και διατροφικές συνήθειες όπως το να παραλείπουμε γεύματα μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα.

4.Τα μικρά και συχνά γεύματα ενισχύουν τον μεταβολισμό και βοηθούν στην απώλεια κιλών: Ο μεταβολισμός αυξάνεται λίγο ενώ τρώμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα μικρά και συχνά γεύματα μπορούν να έχουν συντελέσουν σε μια σημαντική απώλεια κιλών.  Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσουμε το μεταβολισμό μας είναι μέσω της γυμναστικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΓΥΝΑΙΚΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.