ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παχύσαρκοι είναι πλέον οι φτωχότεροι της Γης!

Παχύσαρκοι είναι πλέον οι φτωχότεροι της Γης!

Τα ποσοστά παχυσαρκίας παγκοσμίως έχουν διπλασιαστεί από το 1980, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και το πρόβλημα δεν συνδέεται πλέον με τον πλούτο ή τις ανεπτυγμένες χώρες, αλλά με τροφές πλούσιες σε λιπαρά, ζάχαρη και υδατάνθρακες.

Περισσότεροι από 1,9 δισ. ενήλικες χαρακτηρίστηκαν υπέρβαροι, ενώ τα 600 εκατ. από αυτούς «μπήκαν» στην κατηγορία το 2014! Το 39% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι υπέρβαρο, με το 13% να καταγράφεται ως τέτοιο μόλις την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, η παχυσαρκία είναι ένα πρόβλημα του αναπτυσσόμενου κόσμου, γεγονός που δημιουργεί επιπρόσθετο βάρος για τις χώρες αυτές, που ήδη προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κακή διατροφή και τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτό συμβαίνει καθώς τροφές πλούσιες σε λίπη και ζάχαρη είναι ταυτόχρονα φτωχές σε θρεπτικά συστατικά και συνήθως πολύ πιο φθηνές. 

«Αυτές οι διατροφικές συνήθειες σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, οδηγούν σε απότομες αυξήσεις της παιδικής παχυσαρκίας, ενώ τα θέματα του υποσιτισμού παραμένουν άλυτα», αναφέρει ο ΠΟΥ.

Στην λίστα των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας στον κόσμο, οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην ένατη θέση. Πολλές από τις άλλες χώρες είναι της Μέσης Ανατολής, περιοχής πλούσιας σε πετρέλαιο, με υψηλές θερμοκρασίες που ενθαρρύνουν μια πιο καθιστική ζωή.

Το Top 10 των «παχύσαρκων» χωρών

Χώρα – Ποσοστό Παχυσαρκίας (%) – Προσδόκιμο Ζωής (χρόνια)

Σαμόα – 43.4 – 73

Κατάρ – 42.3 – 79

Κουβέιτ – 39.7 – 78

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – 37.2 – 77

Φίτζι – 36.4 – 70

Μπαχάμες – 36.2 – 76

Μπαχρέιν – 35.1 – 77

Σαουδική Αραβία – 34.7 – 76

ΗΠΑ – 33.7 – 79

Λιβύη – 33.1 – 75

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χώρες με υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας είναι οι ασθένειες που συχνά ακολουθούν μιας τέτοιας κατάστασης, όπως η καρδιαγγειακή νόσος, ο διαβήτης και οι μυοσκελετικές διαταραχές, όπως η οστεοαρθρίτιδα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.