Πράσινο τσάι: Πως βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου

Πράσινο τσάι: Πως βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου

Το πράσινο τσάι έχει συνδεθεί με το αδυνάτισμα, καθώς οι κατεχίνες που περιέχει βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με εργαστηριακές μελέτες όμως, οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού επιβραδύνουν ή μπορούν ακόμη και να αποτρέψουν την επέκταση καρκινικών κυττάρων.

Μια σειρά μελετών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η συχνή κατανάλωση τσαγιού μπορεί να προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνου.

Μάλιστα οι έρευνες δείχνουν πως το πράσινο τσάι έχει δέκα φορές πιο ισχυρή αντικαρκινική δράση σε σύγκριση με το μαύρο. Πιο συγκεκριμένα δείχνει να έχει ευεργετική επίδραση στο ήπαρ, στη μήτρα, στο μαστό, στο γαστρεντερικό σύστημα και στους πνεύμονες.

Πού αλλού βοηθά

Το πράσινο τσάι βοηθά επίσης στην πρόληψη των ιώσεων, στην τόνωση του ανοσοποιητικού και την προστασία από τις επιδράσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Παράλληλα, μειώνει την υψηλή χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια και προτείνεται και για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων. Τέλος καταπολεμά την υπέρταση, την ευκοιλιότητα, ενώ βοηθά και στην υγιεινή των δοντιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.