ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

8 θρεπτικά λαχανικά και πως πρέπει να τα τρως

8 θρεπτικά λαχανικά και πως πρέπει να τα τρως

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Πως πρέπει να τα καταναλώνουμε και να τα αποθηκεύουμε ώστε να επωφεληθούμε;

1. Ντομάτα: Μαγειρεμένη είναι καλύτερη από ωμή. Οι ντομάτες πρέπει να αποθηκεύονται στην κουζίνα σε θερμοκρασία δωματίου αφού χάνουν αντιοξειδωτικά όταν αποθηκεύονται σε πιο κρύες θερμοκρασίες. Όταν τις μαγειρεύουμε περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά αλλά και λυκοπένιο. Οι ωμές ντομάτες, βέβαια, περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C.

2. Καρότα: Μαγειρεμένα είναι καλύτερα από ωμά. Βράστε τα καρότα για να επωφεληθείτε από τη β-καροτίνη και αντιοξειδωτικά.

3. Μπρόκολο: Ωμό και βρασμένο. Αποθηκεύστε το μπρόκολο σε σακούλα στο ψυγείο, καθώς χάνει τα αντιοξειδωτικά του πιο γρήγορα από κάθε άλλο λαχανικό όταν δεν αποθηκεύεται σε σακούλα τροφίμων.  Το μπρόκολο είτε ωμό είτε βρασμένο περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ενώ χάνει τις βιταμίνες του όταν το τηγανίζουμε.

4. Κουνουπίδι: Ωμό και στον ατμό. Το φρέσκο κουνουπίδι περιέχει 30% περισσότερη πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά που διατηρούνται όταν είναι ωμό. Καλό είναι να μην βράζουμε το κουνουπίδι σε νερό καθώς χάνει τα αντιοξειδωτικά του αλλά να το μαγειρεύουμε στον ατμό.

5. Λαχανάκια Βρυξελλών, Λάχανο: Ωμό και στον ατμό. Όταν είναι ωμά περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C και φυλικό οξύ ενώ όταν μαγειρεύονται στον ατμό περιέχουν περισσότερη indole-3-καρβινόλη.

6. Μελιτζάνα: Μαγειρεμένη στο γκριλ, περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από ότι αν την βράζαμε ή την καταναλώναμε ωμή.

7. Σκόρδο και κρεμμύδια: Ωμά και μαγειρεμένα. Τόσο τα σκόρδα όσο και τα κρεμμύδια δεν χάνουν τα αντιοξειδωτικά τους και τα θρεπτικά συστατικά τους με όποιον τρόπο κι αν τα μαγειρέψουμε.

8. Αγκινάρες: Μαγειρεμένες έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά όταν μαγειρεύονται στον ατμό ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αντίθετα, αν τις τηγανίσετε θα περιέχουν λιγότερα φλαβονοειδή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΓΥΝΑΙΚΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.