ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εσείς ξέρετε πως πρέπει να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας;

Εσείς ξέρετε πως πρέπει να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας;

Το γνωρίζατε πως ο χώρος που φυλάτε τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο σας είναι το πιο βρώμικο σημείο του ψυγείου;

Όσο και αν πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας πριν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο, τα συρτάρια ή ο χώρος που τοποθετούνται αυτά είναι ιδιαίτερα βρώμικος. Συνεχώς αναπτύσσονται βακτήρια και επιπλέον, λόγω του ότι συνήθως αυτός ο χώρος είναι χαμηλά στο ψυγείο, άλλα φαγητά στάζουν εκεί μέσα χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Άρα πώς πρέπει να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά ώστε να μπορείτε να τα φάτε χωρίς να ανησυχείτε; Το να τα βάλετε για λίγη ώρα κάτω από το νερό δεν αρκεί. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να πλένετε αποτελεσματικά τα φρούτα και τα λαχανικά σας διώχνοντας εντελώς βρωμιές και φυτοφάρμακα.

Πώς να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο σας Μην βάζετε τα φρούτα και τα λαχανικά κατευθείαν μέσα στο ψυγείο χωρίς καμία προστατευτική σακούλα. Τοποθετήστε τα μέσα στις σακούλες τους και απλά φροντίστε να χαλαρώσετε λίγο το άνοιγμα της σακούλας για να μη δημιουργείται υγρασία και μούχλα.

Υπάρχουν ειδικές βούρτσες για να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας.

Πώς να τα ξεπλένετε Το νερό αρκεί απλά πρέπει να τα πλένετε με αρκετό νερό. Ειδικοί ερευνητές τονίζουν πως κάθε φρούτο και λαχανικό πρέπει να πλένεται τουλάχιστον 30-60 δευτερόλεπτα για να φύγουν από αυτό όλα τα επικίνδυνα βακτήρια. Αν δεν τα πλένετε καλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρρωστήσετε και να έχετε σοβαρά στομαχικά προβλήματα.

Πώς να τα καθαρίζετε Ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά σας βρίσκονται κάτω από τρεχούμενο νερό, τρίψτε τα καλά ώστε να φύγουν πιο γρήγορα τα βακτήρια. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικές βούρτσες που είναι για φρούτα και λαχανικά, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτήν τη μέθοδο.

Διατηρήστε τα Φρούτα και τα Λαχανικά σας Φρέσκα για Πάντα (ή Σχεδόν για Πάντα)

Αν δεν έχετε τέτοια βούρτσα ή δεν μπορείτε να βρείτε, χρησιμοποιήστε μια καθαρή οδοντόβουρτσα, η οποία μπορεί να είναι πιο χρήσιμη σε λαχανικά όπως είναι το μπρόκολο ή το κουνουπίδι. Αφήστε τις βούρτσες σας να στεγνώσουν φυσικά πριν τις ξαναχρησιμοποιήσετε.

Οι πατάτες πρώτα πλένονται καλά και μετά καθαρίζονται.

Έξτρα tip Φρούτα και λαχανικά που καθαρίζονται για να φαγωθούν πρέπει και πάλι να πλένονται πριν καθαριστούν γιατί αλλιώς με το ξεφλούδισμα τα βακτήρια από έξω μπαίνουν μέσα στη σάρκα τους. Οπότε πλένετε καλά φρούτα και λαχανικά όπως πορτοκάλια, μπανάνες, πεπόνια και πατάτες πριν τα καθαρίσετε.

Πώς να τα μουλιάζετε Υπάρχουν κάποια λαχανικά που χρειάζονται έξτρα περιποίηση για να καθαριστούν σε βάθος. Για παράδειγμα, το σπανάκι, το κατσαρό λάχανο, τα σέσκουλα και γενικά λαχανικά με φύλλα καλό είναι να μουλιάζονται για κάποια ώρα. Μουλιάστε τα λαχανικά σας και στη συνέχεια στεγνώστε τα με λίγο χαρτί ή στο ειδικό μπολ στεγνώματος λαχανικών.

Υπάρχουν ειδικά μπολ που στεγνώνουν τα πλυμένα λαχανικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ειδικοί τονίζουν πως αν πλένετε φρούτα και λαχανικά με τον παραπάνω τρόπο, αφαιρείτε από τα φαγώσιμά σας 98% των βλαβερών βακτηρίων που έχουν. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.