ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πέντε λάθη στο μαγείρεμα και πώς να τα “διορθώσετε”! (φωτό)

Πέντε λάθη στο μαγείρεμα και πώς να τα “διορθώσετε”! (φωτό)

Μερικές φορές τα πράγματα στην κουζίνα δεν έρχονται έτσι όπως τα περιμένει κανείς. Μπορεί να ετοιμάζεστε για ένα υπέροχο δείπνο με συγγενείς και φίλους και είτε το ρύζι να γίνεται σαν λάσπη ή τα λαχανικά να βράζουν λίγο παραπάνω απ’ ότι πρέπει.

Για να σώσετε, όμως, το δείπνο και τη μαγειρική σας… υπερηφάνεια, υπάρχουν μικρά που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους, έστω και την τελευταία στιγμή.

Παραψημένα λαχανικά

Αν αφήσατε τα λαχανικά σας λίγο παραπάνω στην κατσαρόλα και το καταλάβατε μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα, τότε η λύση είναι το κρύο νερό. Απομακρύνετε τα λαχανικά από το μάτι και βάλτε τα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμά τους.

Αν δεν θέλετε να τα σερβίρετε παραβρασμένα, βάλτε τα σε ένα ταψί με τριμμένο τυρί και ψήστε για μερικά λεπτά.

Αν από την άλλη θεωρείται πως έβρασαν πάρα πολύ, πολτοποιήστε τα και δημιουργήστε έναν πεντανόστιμο πουρέ.

Πολύ καυτερό

Στην περίπτωση που σας παραπέσει λίγο παραπάνω πιπέρι ή τσίλι στο φαγητό σας, υπάρχουν δύο τρόποι για να σώσετε την κατάσταση, αναλόγως τι πιάτο είναι. Η προσθήκη ζάχαρης ή αποξηραμένων φρούτων σε ορισμένα ενδείκνυται, ώστε να αντισταθμιστεί η ένταση των μπαχαρικών. Αν πρόκειται για κάτι κρεμώδες, προσθέστε γιαούρτι ή ξινή κρέμα.

Παραβρασμένο ρύζι

Στην περίπτωση που το ρύζι σαν βγήκε κολλώδες και είναι σαν μάζα μέσα στην κατσαρόλα, σημαίνει πως βάλατε παραπάνω νερό απ’ ότι χρειαζόταν. Για να ξεχωρίσουν οι κόκκοι ξεπλύνετε το ρύζι σε κρύο νερό.

Κολλημένο κέικ

Το να κολλήσει το κέικ στη φόρμα είναι ένας πραγματικός εφιάλτης. Για να αποφύγετε τα φάτε το μισό κέικ από την φόρμα και το άλλο από την πιατέλα, πριν αποφασίσετε να το αναποδογυρίσετε σιγουρευτείτε πως έχει κρυώσει. Αν δείτε πως δεν ξεκολλάει, τοποθετήστε τη φόρμα μέσα σε ζεστό νερό, για να μαλακώσει το επάνω μέρος του κέικ.

Εάν τελικά δεν πετύχει τίποτα από τα παραπάνω, βγάλτε το μισό κέικ και για να καλύψετε το επάνω μέρος διακοσμήστε με σοκολάτα ganache, καραμέλα, ξηρούς καρπούς ή φρούτα.

Ξερό κρέας ή κοτόπουλο

Για να σώσουμε ένα υπερβολικά μαγειρεμένο κρέας ή κοτόπουλο, το οποίο είναι ξερό οι λύσεις είναι πολλές. Μπορείτε να το κόψετε κομματάκια και να το βάλετε μέσα σε σάλτσα της αρεσκείας σας είτε να τοποθετήσετε σε αυτό λιωμένο τυρί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.