ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θαλασσινά: Ένας θησαυρός για τον εγκέφαλο!

Θαλασσινά: Ένας θησαυρός για τον εγκέφαλο!

Οι ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι η μέτρια κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης Αλτσχάιμερ σε ηλικιωμένα άτομα

Tα θαλασσινά είναι η καλύτερη τροφή για τον εγκέφαλο, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες επισημαίνοντας, η μέτρια κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης Αλτσχάιμερ σε ηλικιωμένα άτομα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ηλικιωμένα άτομα που κατανάλωναν θαλασσινά μία φορά την εβδομάδα και ήταν φορείς ενός γονιδίου που τους καθιστούσε ευεπίφορους στη νόσο Αλτσχάιμερ, διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη νόσο .

Τα πορίσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην Αμερικανική Ιατρική Επιθεώρηση, όπως σημειώνει σχετικό άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ. Οι Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν πως , στα άτομα αυτά δεν είχαν παρατηρηθεί μεγάλες εγκεφαλικές αλλοιώσεις. Την ίδια ώρα, ειδικοί συστήνουν να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στα αποτελέσματα της αμερικανικής έρευνας η οποία όπως τονίζουν, αφορά μία συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Η καθηγήτρια Λόρα Φίλιπς από την Ιατρική Ένωση της Βρετανίας, υπογραμμίζει πως , η έρευνα έδειξε πως η μέτρια κατανάλωση θαλασσινών θωρακίζει τον εγκέφαλο ηλικιωμένων ατόμων από το Αλτσάιμερ και τα άτομα αυτά είναι επίσης φορείς ενός γονιδίου που μπορεί να πυροδοτήσει τη νόσο.

“Δεν θα πρέπει κατά συνέπεια να εξάγουμε συμπεράσματα για τον γενικότερο πληθυσμό”, επεσήμανε η Βρετανή καθηγήτρια.

Μία άλλη παλαιότερη έρευνα συμπεριέλαβε τα θαλασσινά στη λίστα με τις πιο ευεργετικές τροφές για τον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή “Mount Sinai” στη Νέα Υόρκη, τα θαλασσινά, όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες είναι πλούσια σε ωμέγα -3 λιπαρά οξέα, ισχυρά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για ένα υγιές μυαλό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, ερευνητές στο πανεπιστήμιο Tufts διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν ψάρι τρεις φορές την εβδομάδα, μείωναν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ κατά 39%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.