ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το μυστικό για να μην ξαναφάτε γλυκά

Το μυστικό για να μην ξαναφάτε γλυκά

Θα μου πεις, αξίζει να μην ξαναφάς ποτέ γλυκό για να έχεις ένα τέλειο σώμα; Εντάξει, να τρως γλυκά αλλά όχι και δύο την ημέρα.

Το πρόβλημα της Etta δεν είναι ότι τρώει γλυκά και παχαίνει. Το πρόβλημά της είναι ότι αν δεν φάει κάθε μέρα γλυκό, αισθάνεται ένα κενό… στο στομάχι της.

Οποιοσδήποτε θα έλεγε εύλογα ότι πρόκειται για συναισθηματικό κενό, για την σοκολάτα που καλύπτει συναισθηματικές ανασφάλειες και άλλες τέτοιες αναλύσεις για την ψυχολογία του ανθρώπου.

Κι ενώ καλό είναι κάθε δίαιτα να ξεκινάει πρώτα με μια επίσκεψη στον ψυχολόγο και μετά στον διατροφολόγο, δεν γίνεται κάθε φορά που θέλεις να χάσεις κιλά να πρέπει να έρθεις αντιμέτωπη με προβλήματα που εσύ η ίδια θέλεις (κι έχεις δικαίωμα) να αφήσεις κάτω από το χαλάκι.

Πρακτικά, λοιπόν, το μυστικό για να μην ξαναφάς γλυκό ή junk food ή οτιδήποτε σε παχαίνει είναι (να έχεις μια ολιστική αντιμετώπιση) και να κάνεις τα εξής:

1.Αναγνώρισε ποιες τροφές αγαπάς αλλά σε παχαίνουν και απλά μην τις αγοράζεις και μην τις έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου.

2.Να έχεις μόνο υγιεινά σνακ στο ψυγείο. Έτσι θα περάσεις από το «δεν έχει τίποτα στο ψυγείο να φάω» στο «θα φάω δύο καρότα για απογευματινό».

3.Απόκτησε νέες συνήθειες: Σύμφωνα με έρευνες χρειάζονται μόλις λίγες εβδομάδες για να κάνουμε μια νέα συνήθεια… ρουτίνα, για αυτό αν μάθεις ότι μετά το φαγητό «δεν τρώμε σοκολάτα» αλλά «κάνουμε γυμναστική» γρήγορα θα το συνηθίσεις.

Υ.Γ. Όταν θέλεις να σταματήσεις μια κακιά συνήθεια, η δυσκολία βρίσκεται μόνο στην σκέψη. Στην πράξη τα πράγματα είναι πιο εύκολα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Mrs Etta Candy (joytv.gr)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.