ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι 10 πίτες με τα πιο περίεργα ονόματα

Οι 10 πίτες με τα πιο περίεργα ονόματα

Αν έχετε εστιατόριο, ξενοδοχείο, καφέ ή bar και έχετε πίτες στον τιμοκατάλογο σας,  η παρακάτω λίστα θα σας φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Αν δεν έχετε, είναι καιρός να εντάξετε ένα προΐόν καθαρά ελληνικό και τόσο νόστιμο.

1. Γκιουλαμάς: Καταγωγή από την Κρήτη, εκτός από συκωτάκια πουλιών, περιέχει αρνίσιες καρδιές, σταφίδες, καρύδια, φουντούκια, κουκουνάρια και κανέλα.

2. Μπατσαριά: Καταγωγή από τα Γιάννενα, φτιαγμένη με λάχανο, τυρί και ξινόγαλο. Η ζύμη είναι με αλεύρι από καλαμπόκι.

3. Πλαστός: Καταγωγή από τη Θεσσαλία, παρασκευάζεται από καλαμποκίσιο αλεύρι και πράσα, σπανάκι και  φέτα.

4. Γροθόπιτα: Καταγωγή από Βόρειο Ήπειρο, περιέχει κοτόπουλο, ρύζι, κρεμμύδια και φέτα.

5. Γκιεσλεμέδες : Καταγωγή από Μυτιλήνη, πρόκειται για πιτάκια που ψήνονται στο τηγάνι. Φτιάχνονται με σπιτικό φύλλο, μαλακή φέτα και λίγα αυγά.

6. Παπαυτιά: Καταγωγή από τη Μακεδονία, πρόκειται για πιτάκια με κιμά από ζυμάρι ψωμιού, το οποίο ανοίγεται σε φύλλο, κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια και γεμίζεται με κιμά και κρεμμύδι.

7. Φλαούνα: Καταγωγή από το Μεσολλόγι, πρόκειται για τυρόψωμο, από φέτα και ζύμη με μαγιά.

8. Μπατζίνα: Καταγωγή από την Καρδίτσα, πρόκειται για κολοκυθόπιτα που η γέμισή της γίνεται με τη χρήση είτε αλευριού είτε φρυγανιάς.

9. Μαμαλίγκα: Καταγωγή από τη Λαμία, δε φτιάχνεται με φύλλο αλλά με χυλό και μέσα σε αυτόν προστίθεται η φέτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

10. Μπρικόπιτα: Καταγωγή από το Μεσολόγγι, πρόκειται για κοτόπιτα με κρέμα από το ζωμό κότας,  καλαμποκίσιο και σταρένιο αλεύρι, στην οποία προστίθενται κρεμμύδια, αυγά και αλάτι-πιπέρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.