ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

3 φοβεροί κανόνες για να αδυνατίζεις… τρώγοντας πρωινό!

3 φοβεροί κανόνες για να αδυνατίζεις… τρώγοντας πρωινό!

Ενας από τους καλύτερους τρόπους για μια μακράς διαρκείας αλλαγή στον τρόπο ζωής είναι ένα υγιεινό πρωινό, κάθε πρωί. Μελέτες έχουν δείξει πως ότι η κατανάλωση πρωινού δίνει μια «κλωτσιά» στο μεταβολισμό και ενισχύει την όποια προσπάθειά μας για απώλεια βάρους. Ιδού οι 3 θεμελιώδεις κανόνες του πρωινού, που θα μας βοηθήσουν να έχουμε ταχύτερα αποτελέσματα.

Η πρωτεΐνη στα αβγά αυξάνει τον κορεσμό και μειώνει την πείνα, καθώς δίνει και φουλ ενέργεια όλη την ημέρα.

1. Φάε αμέσως μόλις ξυπνήσεις

Μελέτες έχουν δείξει ότι εάν η κατανάλωση του πρωινού γίνει μέσα σε 30 με 60 λεπτά από το ξύπνημα, θα επωφεληθούμε απόλυτα και η καύση του λίπους θα είναι όσο πιο πλήρης και δυνατή γίνεται. Το να φάμε αμέσως διασφαλίζει ότι δε θα αισθανόμαστε τόσο πεινασμένοι, αργότερα μέσα στην ημέρα και ότι δε θα καταλήξουμε σε κακές διατροφικές επιλογές για μεσημεριανό ή για δείπνο.

2. Τίγκαρε το πρωινό σου στην πρωτεΐνη. Φάε αβγά

Ένα πρωινό υψηλό σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης βοηθάει απόλυτα. Ως γνωστόν η πρωτεΐνη μας «στεγνώνει». Τα αβγά είναι ιδανικά για να αποκρούσουν την πείνα, βοηθώντας μας να τρώμε λιγότερο και τελικά να χάσουμε βάρος. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν αβγά για πρωινό έχασαν τα διπλάσια κιλά από τις γυναίκες που ξεκινούσαν την ημέρα τους με κουλούρι. Η πρωτεΐνη στα αβγά αυξάνει τον κορεσμό και μειώνει την πείνα, καθώς δίνει και φουλ ενέργεια όλη την ημέρα, δεδομένου ότι χωνεύεται πιο αργά από κάποιο άλλο πρωινό.

3. Πρόσθεσε μία μπανάνα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τρώγοντας ένα πρωινό πλούσιο σε ανθεκτικό άμυλο (RS) μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε χορτασμένοι, αλλά να κάψετε και περισσότερες θερμίδες, δεδομένου ότι ωθεί το σώμα σας να χρησιμοποιεί το λίπος για ενέργεια. Το RS βρίσκεται σε τροφές όπως μπανάνες και τη βρώμη. Και τα δύο ικανοποιούν τη γεύση, αφού είναι νόστιμα αλλά καλύπτουν και την όρεξη. Το σημαντικότερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.